İspanya’nın Kralı Real Madrid

İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid, Osasuna’yı 2-1 mağlup etti ve zafere uzandı. Madrid, tarihindeki 20. Kral Kupası zaferini yaşadı.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kral Kupası'nda zafer Real Madrid'in.

İroniktir, Kralın Kupası’nı en çok kazanan Kralın Takımı olarak bilinen Real Madrid değil Barcelona’dır. Özellikle Lionel Messi’nin forma giydiği ve aradaki kazanılan kupa farkını fazlasıyla kapadığı dönemde Barça, Real’e Kral Kupası konusunda üstünlük sağladı. Madrid ekibi, 9 sene sonra ilk zaferi için sahaya çıktı.

La Liga'dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazlaLa Liga’dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazla

 

Real Madrid, maça adeta 1-0 önde başladı. Rodrygo, 2. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu andan itibaren tıkanan maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. Osasuna pes etmedi, 58. dakikada Lucas Torro skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Ancak Rodrygo gecenin kahramanı olmaya kararlıydı. Brezilyalı, 70’te takımını yeniden öne geçirdi. Maç bu skorla tamamlandı ve Real Madrid, 9 sene sonra kaldırdığı kupayı 20. kez müzesine götürdü.

Kral Kupası tarihinde 31 şampiyonluğu bulunan Barcelona bu alanda lider. Athletic Bilbao’nun 23 zaferi bulunurken, Real Madrid bu mutluluğu 20. kez yaşadı.

Hem ödül hem rekor: Enes Ünal bulutların üstündeHem ödül hem rekor: Enes Ünal bulutların üstünde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.