İspanyol basınının manşetlerinde Arda Güler var

Türkiye'nin EURO 2024'te Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçta çok güzel bir gol atıp yıldızlaşan Arda Güler, İspanya başta olmak üzere Avrupa basınında da adından söz ettirdi.

Spor 18 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Milli yıldız Arda Güler Avrupa basınında da kendisine yer buldu.

Türkiye’nin Gürcistan’ı 3-1 mağlup ettiği maçta oynadığı oyunun yanı sıra attığı muhteşem golle de yıldızlaşan Arda Güler, sadece Türk basınında değil Real Madrid’le bir yılını geçirdiği İspanya’nın basınında da adından söz ettirdi. İşte İspanyolların Arda için attıkları manşetler…

Marca gazetesi sakatlık ve takım içindeki rekabetten dolayı bu sezon az süre alan Arda Güler’i Türkiye Milli Takımı formasıyla izlemek için büyük bir beklenti olduğunu vurguladı ve ‘Türk kutsalı Arda Güler’ manşetini attığı haberde şu sözlere yer verdi:

“Genç Türk incisi, kendini haklı çıkarmak ve dünyaya geleceğin yıldızlarından biri olduğunu göstermek için iyi bir fırsat yakaladı. Ve hayal kırıklığına uğratmadı. Harika bir futbol oynamadı ama maçın sonucunu belirleyen şutu attı. Güler’in pek çok özelliği var ama hepsinden önemlisi nefis, ayrıcalıklı bir sol ayak. Topu istediği yere koyma becerisine sahip. Montella’nın futbolcuları, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na zaferle başlamasını sağlamayı başardı”

As gazetesi de “Real Madridli futbolcu, muhteşem bir vuruşla Türkiye’ye galibiyeti yaşattı” değerlendirmesini yaptı.

Haberde “Arda Güler, Avrupa Şampiyonası’nda şık bir görünüm sergiledi. Bir başyapıta imza attı ve yalnızca en iyilere ayrılmış bir değere ulaştı. Türkiye eşsiz bir yeteneğe sahip. Sihirbaz Arda Güler, takımının Gürcistan karşısında aldığı galibiyetin efendisi ve ustasıydı” yorumu yapıldı.

“Real Madrid’in 19 yaşındaki yetenekli futbolcusu, Avrupa Şampiyonası’nda daha iyi bir çıkış yapamazdı” ifadesini kullanan Mundo Deportivo da “Arda, saatte 118 km hızla attığı füzeyle Türkiye’yi Gürcistan’a karşı 2-1 öne geçirdi” dedi.

El Mundo gazetesi de “Turnuvalarda bazı yıldız futbolcular var ki en az Avrupa Şampiyonası kadar önemli. Bunlardan çok fazla yok ama buna sahip olan takımlardaki bu futbolcular sihirleriyle tribünde acı çeken taraftarlarını rahatlatma yeteneğine sahip. Arda Güler de bu oyunculardan biri ve belki de Ancelotti’nin onu bu kadar övmesinin nedeni de bu. Arda, bugün takımının kazanmasına yardımcı olmada belirleyici olmayı başardı” değerlendirmesini yaptı.

İtalyanların ünlü spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, ay-yıldızlıların Gürcistan’ı mağlup ettiği maçı, “Montella’nın Türkiye’si hat-trick’le başladı, Kvara’nın Gürcistan’ı şanssızdı ve cezalandırıldı” manşetiyle verdi. Haberde Arda’nın golü, “Ancelotti’nin gözbebeği orta sahada topu aldı, kaleye doğru yaklaştı ve sol ayağıyla Robben’e nazire yaparcasına bir şutla fileleri buldu” sözleriyle anlatıldı.

Alman Bild gazetesinin manşeti ise, “Sağanak yağışta fırtına gibi maç, Türk partisini muhteşem goller garanti altına aldı” oldu. Haberin detayında Arda Güler’in golü sonrası stadyumda adeta patlama olmuşçasına bir ses ve sarsıntı oluştuğu aktarıldı.

Portekiz’in Abola gazetesi ise İsviçre çakısına benzettiği Kaan Ayhan’ın kazandığı top sonrası oyunda pek de gözükmeyen Arda Güler’in dahiyane bir vuruşla fileleri bulduğunu kaleme aldı.

Fransız L’Equipe ise “Türkiye çok hareketli bir maçın sonucunda Gürcistan’ı mağlup etti” manşetini attı ve Mert Müldür’le Arda Güler’in gollerini Fullkrüg, Barella ve Stanciu’nun golleriyle birlikte turnuvada ilk haftanın en iyi golüne aday gösterdi.

Arda Güler... Türkiye güler... Almanya'da galibiyet türküsüArda Güler… Türkiye güler… Almanya’da galibiyet türküsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.