İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon…

Manchester City, Inter'i 1-0 yenerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Pep Guardiola, Alex Ferguson'dan sonra Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak üçleme yapan ikinci menajer oldu.

Spor 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Manchester City, Şampiyonlar Ligi şampiyonu!

Şampiyonlar Ligi finali Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliğinde oynandı. Tarihinin 3. şampiyonluğu için sahaya çıkan Inter, tarihindeki ilk şampiyonluğu kovalayan Premier Lig şampiyonu Manchester City ile karşılaştı. Inter’in başında finallerin hocası Simone Inzaghi, City’nin başındaysa kimileri için tarihin en iyisi Pep Guardiola vardı. İlkay’lı Manchester City, Hakan’lı Inter’e karşı sahadaydı.

Bir hasret böyle sona erdi: Manchester City Avrupa’nın en büyüğüBir hasret böyle sona erdi: Manchester City Avrupa’nın en büyüğü

Inter maçın ilk bölümünde istediklerini daha fazla sahaya yansıtan taraf oldu. İlk 25 dakikada City, ciddi pozisyon üretmekte zorlandı ve Erling Haaland’ı tehlike bölgesinde topla buluşturmadı. Manchester ekibi oyun kurma safhasında da pek çok hata yaptı. Guardiola oyuncularını sakin olmaları konusunda uyardı.

27.dakikada Erling Haaland çapraz pozisyonda karşı karşıya kaldı ancak Şampiyonlar Ligi’nin bu sezon en çok kurtarış yapan kalecisi Andre Onana gole izin vermedi. Bu andan itibaren City biraz daha oyunun kontrolünü aldı. Ancak 35. dakikada Kevin De Bruyne, tıpkı 2021 finalinin 60. dakikasında olduğu gibi yine sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kaldı ve yerini Phil Foden’a bıraktı. İlk yarı, 0-0 berabere bitti.

De Bruyne, 2021’deki finalde olduğu gibi sakatlanarak kenara geldi.

İkinci yarının başındaki 10 dakikalık bölümde yine City hakimiyeti vardı. Ardından oyuna denge geldi. Lautaro Martinez 58’de savunmanın anlaşmazlığı sayesinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak dar açıdan vuruşunu Ederson kurtardı. 67. dakikada gelişen atakta Manuel Akanji savunma arkasına Bernardo Silva’yı kaçırdı. Silva içeri çevirdi seken top Rodri’nin önünde kaldı. Rodri’nin şutunda top ağlarla buluştu ve Manchester City 1-0 öne geçti.

Inter yalnızca iki dakika sonra Federico Di Marco ile gole yaklaştı ancak oyuncunun kale sahası önünde yaptığı kafa vuruşu direkten döndü, dönen topa bir kez daha vuran Dimarco’nun ikinci şutu da takım arkadaşı Romelu Lukaku’dan döndü. 77. dakikada ise Phil Foden takımı adına 2. gole yaklaştı ancak top Onana’da kaldı. 88. dakikada gole yaklaşan taraf yine Inter oldu. Brozovic ortaladı, Gosens çevirdi ve Lukaku topu adeta Ederson’a nişanladı. 90+6. dakikada kullanılan kornerde yine gole yaklaşan İtalyanlar yine Ederson’a takıldılar.

Manchester City sahadan 1-0 galip ayrılarak tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzandı. Pep Guardiola, 12 senelik hasretine son verirken İtalyan takımlarının Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hasreti de 13 seneye çıktı.

İtalyanlar “0” çekti

İtalyan takımları her 3 Avrupa kupasında da finale çıkmayı başarmışlardı. İkisi İngiliz biri İspanyol takımlarına olmak üzere 3’ü de hüsran yaşadı. Konferans Ligi finalinde West Ham United’a 2-1 kaybeden Fiorentina kupayı kazanamadı. Roma, UEFA Avrupa Ligi finalinde penaltı atışları sonucunda Sevilla’ya boyun eğdi. Inter de İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City’ye yenildi ve İtalyan takımları 3 kupa finalinden de eli boş ayrıldı.

İtalyan ekip Inter de finalde yenildi.

Bu gurur Manchester’ın

City’nin şampiyonluğu İngiltere Kuzey şehirlerinden Manchester için de özel bir anlam taşıdı. Bugüne dek iki Şampiyonlar Ligi şampiyonu çıkaran tek şehir Milano’ydu. Milan ve Inter, tarihin şampiyonlarından ikisiydi. Manchester şehrinden ise Manchester United bu sevinci yaşamıştı. Son olarak şampiyon olan Manchester City, aynı şehirden çıkan ikinci şampiyon oldu ve Manchester bu açıdan da tarihe geçti.

Gene İstanbul gene İngilizler Ama fikir başkaGene İstanbul gene İngilizler Ama fikir başka

Yüce üçleme tamamlandı

Manchester City, aynı sezon içinde üç büyük kupayı kazanan yalnızca ikinci İngiltere Premier Lig takımı oldu. Daha önce Manchester United 1999’da hem ligi hem FA Cup’ı hem de Şampiyonlar Ligi’ni kazanmıştı. 2023’te Manchester City aynı başarıyı tekrarladı ve tarihe geçti.

Manchester City büyük üçlemeyi tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.