İşte cumanın getirdikleri… Gazeteciye Icardi cezası, Süper Lig, basketbol…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10haber'le beraber sizle. Hem dünyada hem Türkiye'de haberler peş peşe geliyor. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 1 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

İtalyan gazeteci Fabrizio Corona, Wanda Nara’nın Mauro Icardi’yi Marcelo Brozovic’le aldattığıyla alakalı yaptığı haber nedeniyle tazminat cezasına çarptırıldı. Haberi yaptıktan sonra Wanda Nara, Mauro Icardi ve Marcelo Brozovic, Fabrizio Corona’ya dava açmıştı. Davada karar çıktı ve buna göre Corona’nın Wanda Nara, Mauro Icardi ve Marcelo Brozovic’e tazminat ödemesine karar verildi.

Gazeteci, Wanda Nara ve Icardi çiftine 7 bin 500 euro, Brozovic’e ise 5 bin euro tazminat ödeyecek. Corona ayrıca 1500 euro para cezası ödeyecek. Brozovic’in avukatı Danilo Buongiorno, “Cezadan memnunuz, ayrıca geçici olarak tazminat ödemeye mahkum edildi ve daha sonra hukuk davalarında tazminat davası açma hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi. Corona’nın avukatı  Ivano Chiesa ise “1500 euroluk bir para cezasından bahsediyoruz. Bir mahkumiyet ama sadece parasal bir ceza. Memnun değilim ama temyize gidecek olsak bile para cezası yine de iyi bir şey” şeklinde konuştu.

Kasımpaşa’da sessiz gece

Kasımpaşa ve Sivasspor pozisyona girmekte zorlandığı maçı golsüz kapadı.

Süper Lig’in 28. haftasında ligin rahat iki ekibi Kasımpaşa ile Sivasspor İstanbul’da karşılaştı. 11’de Kasımpaşalı Da Costa, ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan şutunu çekti. Top kaleci Ali Şaşal Vural’da kaldı. 33’te Oğulcan Çağlayan’ın vuruşunda Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural topu kornere çeldi.Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. 69’da karnerde oluşan karambolde top Kasımpaşalı Omeruo’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun şutu auta çıktı. 88’de bu kez konuk takım tehlikeli geldi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Koita’nın vuruşunu kaleci Gianniotis çeldi. Topu önünde bulan Manaj’ın vuruşunda ise meşin yuvarlak savunmadan sekti ve kaleci Gianniotis’te kaldı. Maç golsüz biterken Kasımpaşa 40, Sivasspor ise 38 puana yükseldi. İki takı maç fazlasıyla beş ve altıncı sırayı paylaşıyor.

Ümraniyespor, Altay’ı ateşe attı

Küme düşmeme mücadelesi veren Altay istediği puanı alamadı.

TFF 1. Lig’in 25. haftasında Ümraniyespor, sahasında ağırladığı Altay’ı 2-0 mağlup etti. Ümraniyespor’a galibiyeti getiren golleri 45+1’inci dakikada Uğur Kaan Yıldız ve 71’inci dakikada Popov attı. Bu mücadelenin ardından Ümraniyespor puanını 30 yaparken, Altay 15 puanda kaldı.

Lazio 8 kişi kaldı, Milan kazandı

Serie A’nın 27. hafta açılış maçında Milan, Lazio deplasmanına gitti. Roma Olimpiyat Stadyumu’ndaki mücadele 88. dakikada Noah Okafor’un attığı golle 1-0 Milan’ın üstünlüğüyle sona erdi.Lazio’da 57’de Luca Pellegrini, 90+4’te Adam Marusic ve 90+7’de Matteo Guendouzi kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Bu sonucun ardından Milan puanını 56’ya yükseltti. Lazio ise 40 puanda kaldı.

Bayern Münih’e bir darbe daha

Bundesliga’nın 24. haftasında Freiburg, Bayern Münih’i konuk etti. Ev sahibi, 12. dakikada Christian Günter’in golüyle öne geçti. Lider Bayer Leverkusen ile puan farkının açılmasını istemeyen Bayern Münih baskısını arttırdı. 35’te Mathys Tel ve 75’te Jamal Musiala Bavyera takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı. Maçın sonunda baskısını arttıran Freiburg, 87’de Höler’in harika volesiyle skora 2-2’lik dengeyi getirdi. Karşılaşma 2-2 biterken Tuchel’in ekibi son dört maçta üçüncü kez puan kaybetti. Puanını 54 yapan Bayern Münih, maç eksiği olan Leverkusen’den yedi puan geride kaldı. Freiburg ise 30 puanda.

Karşıyaka, Bursa’da şov yaptı

Karşıyaka çok üstün oynadığı maçı rahat kazandı.

Milli maç arasından Basketbol Süper Ligi iki maçla başladı. 21. hafta karşılaşmasında Karşıyaka, deplasmanda Bursaspor’u 102-68 mağlup etti. 14. galibiyetini alan İzmir ekibi dördüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Günün diğer maçında Bahçeşehir, deplasmanda Darüşşafaka’yı 75-68 mağlup etti. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, ligde sekizinci galibiyetini aldı. Darüşşafaka ise 11. kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

TFF yetkililerinden Urfa’da inceleme

Süper Kupa maçı 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa’nın 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacak. Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek mücadele öncesi TFF yetkilileri söz konusu stadyumda çeşitli incelemelerde bulundular. Stadyumda 10 milyon euro masraf yapılarak sezonun ikinci yarısı itibariyle Süper Lig’de kullanılmaya başlanan yarı otomatik ofsayt sisteminin olmaması dikkat çekmişti. Süper Kupa maçı için yapılan toplantıda, uluslararası standartlarda güvenlik tedbirlerinin alınması ile ulaşım ve turizm gibi konularda çeşitli planlamalar yapıldı, stadyumdaki soyunma odalarında yenileme çalışmalarının başlatılması kararlaştırıldı. Ayrıca Süper Lig seviyesinde maç yayını yapılabilmesin için de eksiklikler giderildi.

Ancelotti: Arda’nın sabırlı olması lazım

Carlo Ancelotti süre bulmakta zorlanan Arda Güler için “Arda Güler’in gelişmesi için oynaması gerekiyor ama bu her zaman takımın çıkarlarıyla örtüşmüyor. Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor, zamanı gelecek” dedi. A Milli Takım’ın teknik direktörü Vincenzo Montella oyuncunun Euro 2024 kadrosunda yer alabilmesi için süre bulması gerektiğini söylemişti.

Melo kariyerinin 17. kupasını kazandı

Bir dönem Galatasaray’da forma giyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Güney Amerika Süper Kupa (Recopa Sudamericana) finali rövanşında Fluminense’nin sahasında Ekvador ekibi LDU Quito’yu 2-0 mağlup etmesi sonucu kariyerinin 17. kupasını kazandı. Felipe Melo 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa olmak üzere 8 kupasını Galatasaray formasıyla kaldırmıştı.

Kral Kupası’nda finalin adı belli oldu

Athletic Bilbao, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Atletico Madrid’i ağırladı. San Mames’teki 52 bin 61 taraftarı önünde rakibi karşısına çıkan Athletic karşılaşmayı Inaki Williams, Nico Williams ve Guruteza’nın golleriyle 3-0 kazandı ve adını finale yazdırdı. Kral Kupası finali 6 Nisan akşamı oynanacak ve Mallorca ile Athletic karşı karşıya gelecek.

Ekrem İmamoğlu'ndan Fenerbahçe'ye sarı-lacivert kravatlı ziyaretEkrem İmamoğlu’ndan Fenerbahçe’ye sarı-lacivert kravatlı ziyaret

Aurelien De Laurentiis: Gitmek isteyeni tutamayız

Napoli Başkanı Aurelien De Laurentiis, Victor Osimhen’e ilgi gösteren kulüpler olduğunu belirtti. Kulübün en değerli oyuncularından biri hakkında konuşan Laurentiis “Victor Osimhen çok iyi bir oyuncu. Real Madrid, PSG, Arsenal, Manchester City, Chelsea gibi takımlar oyunculardan etkilenebilir. Bu takımların oyuncuları alacak paraları da var. Dolayısıyla gitmek isteyeni durduramazsınız” dedi. Başkan çarpıcı açıklamalarına “Futbol maçları televizyonda şifresiz olmalı. Taraftarları elinizde tutmak için bunu yapmalısınız” dedi. 

Milli judoculardan Özbekistan’da iki bronz madalya

Milli judocular Tuğçe Beder ile Salih Yıldız, Özbekistan’da düzenlenen ve Paris 2024 Olimpiyatları’na kota puanı veren Grand Slam Turnuvası’nın ilk gününde bronz madalya kazandı. -48 kiloda müsabakaya katılan milli judocu Tuğçe Beder üçüncülük maçında Moğolistanlı rakibi Baasankhuu Bavuudorj’i ipponla yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Erkek milli judoculardan -60 kiloda Salih Yıldız ise üçüncülük müsabakasında Belçikalı Jorre Verstraeten’i ipponla yenerek bronz madalya kazandı.

Mata emekliliği düşünmüyor

Juan Mata kariyerini sonlandırmayı düşünmüyor.

2022-23 sezonunu Galatasaray’la şampiyon olarak tamamlayan ardından transfer olduğu Vissel Kobe takımında Japonya şampiyonu olan Juan Mata futbolu bırakmayı düşünmediğini belirtti. Mata “Futbolu bırakmadım ve emekli olmayı da düşünmüyorum. Burada Londra’da antrenman yapıyorum ve yakın zamanda Japonya’da oynadım, gerçek şu ki bu eşsiz bir deneyimdi. Kültürel ve sportif olarak farklıydı. Ligi kazandığımız için oradaki kariyerim harika bir şekilde sona erdi. Andres Iniesta’yla aynı takımı paylaşmak harika bir duyguydu” dedi. Mata kariyerine Real Madrid altyapısında başladıktan sonra sırasıyla Valencia, Chelsea ve Manchester United formalarını giydi. Oyuncu Çalışmalarımı sürdürüyorum ve nerede oynayacağımın karar vermek için düşünüyorum. Başka ülkelerde yaşayamayacağım deneyimi futbol aracılığıyla yaşamayı seviyorum ve umarım bunu yapmaya devam edebilirim. Oynamaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Tottenham’da Richarlison bir ay yok

İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham forması giyen Brezilyalı forvet Richarlison, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak.Takımın teknik direktörü Ange Postecoglou, Crystal Palace maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında, “Richarlison üç ila dört hafta sahalardan uzak kalacak. Son maçta dizinden sakatlandı” dedi. Premier Lig’de 47 puanla 5. sırada bulunan Tottenham’ın 26 yaşındaki golcü oyuncusu, ligde bu sezon 22 maçta forma giyerken 10 gol atma başarısı gösterdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.