İşte sporda salı gününün getirdikleri…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 2 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

Sporda yoğun bir salı günü mesaisi yaşanıyor. Futbol, basketbol ve diğer sporlarda birçok gelişme yaşanıyor. Süper Lig ve 1.Lig’de heyecan verilen milli ve seçim arasından sonra başladı. Basketbolda da Türkiye ligi ve NBA’de karşılaşmalar var. İşte sporda salı günü yaşananlar…

Rize İstanbul’dan rahat çıktı

Süper Lig’de milli ara sonrası mesai 16.30’da oynanan İstanbulspor-Rizespor mücadelesiyle başladı. 31 Mart seçimleri sebebiyle karşılaşmaların hafta içine kaydırıldığı 31. haftanın açılış maçında, Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesini yöneten Halil Umut Meler VAR hakemi olarak görev yaptı. 4. dakikada Zeqiri’nin pasıyla ceza yayının gerisinde topla buluşan Olawoyin, Loshaj ve Mehmet Yeşil’den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içinde yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak, uzak direğe çarparak ağlarla buluştu . Karadeniz ekibi 1-0 öne geçti. İlk yarının sonunda fark ikiye çıktı. 44. dakikada Zeqiri’nin kendi yarı sahasının solundan savunmanın arkasına uzun pasında topu kafasıyla önüne alan Minchev, süratle ceza sahasına girdi. Bu oyuncu, Mehmet Yeşil ve Simon Deli’nin çabasına rağmen kaleci Alp Arda ile karşı karşıya kaldığında yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi . Devre 2-0 bitti. Skorun 2-0’a geldiği pozisyonun öncesinde Rize ceza alanı içinde Akintola ile Özcan Şahan mücadeleye girdi. İstanbulsporlu futbolcular bu ikili mücadele sonrası uzun süre penaltı itirazı yaptılar.

Rizespor, İstanbulspor’u dört golle rahat geçti.

İkinci yarıya etkili giren taraf yine Rize oldu. Karadeniz ekibi 64. dakikada üçüncü golü buldu. Minchev, Sauer’in asistinde golü kaydeden isim olmayı başardı. 90. dakikada konuk ekip farkı 4’e çıkardı. Gaich’in ceza sahası içinden yaptığı vuruşta top kaleci Alp Arda’dan döndü. Akintola, seken topu altıpasın içinde boş kaleye tamamlayarak filelerle buluşturdu. Rize bu golle maçı 4-0 kazandı. Karadeniz ekibi üst üste ikinci galibiyetini alıp puanını 45’e yükseltti. İstanbulspor 13 puanla son sırada.

Antalyaspor ve Ankaragücü puanları paylaştı

Antalyaspor ve Ankaragücü arasında oynanan maç 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Süper Lig’in 31’inci hafta maçında Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’u Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Ankaragücü’nü ağırladı. İki haftalık aranın ardından oynanan maça Ankaragücü iyi başladı. Yedinci dakikada Ali Sowe, 12’nci dakikada ise Ali Kaan’la gole yaklaşan deplasman ekibi kaleci Helton Leite’yi geçemedi. 23’te ilk kez etkili gelen Antalyaspor’da Larsson’un pasıyla topla buluşan Sufuri müsait pozisyonda kaleyi yokladı ancak Ankaragücü kalecisi Bahadır Güngördü topun filelerle buluşmasını engelledi. Başkent temsilcisinin maç başındaki etkili oyunu kırmayı başaran Antalyaspor, devrenin sonlarına doğru oyunun hakimiyetini eline aldı. Dakikalar 40’ı gösterirken Kaluzinski’nin ara pasına hareketlenen Erdoğan Yeşilyurt kaleciyle karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda yerden vuruşunu yapan Erdoğan topu filelere gönderince Antalyaspor 1-0 öne geçti. Karşılaşmada soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıya iki takım da kontrollü bir giriş yaptı ve mücadelede bir saatlik dilim ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle geçildi. 64’üncü dakikada hızlı bir şekilde atağa çıkan Ankaragücü’nde Ali Sowe’un attığı pasla gol fırsatı yakalayan Efkan Bekiroğlu yerden sert bir vuruşla Helton Leite’yi mağlup ederek skora eşitlik getirdi. 1-1 sonrası daha da iştahlanan sarı-lacivertlilerde Morutan’ın hazırladığı pozisyonda Ali Sowe üstünlük sayısını bulmaya yaklaştı ancak ev sahibi ekibin kalecisi Helton Leite golü ayaklarıyla önledi. 79’da başkent temsilcisi Chatzigiovanis’le bir kez daha öne geçmeye yaklaştı ancak Yunan futbolcunun şutu direğe takıldı. Kalan süresinde başka pozisyon çıkmayan mücadele 1-1 sonuçlandı ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

Karşılaşma sonrası konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Uzun bir lig oynuyoruz. Her maç aynı performans gelmez. Anadolu takımı olarak zaman zaman böyle düşüşleri bekliyoruz.” derken; Ankaragücü’nü çalıştıran Emre Belözoğlu, “Galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Bir puan bize ne kazandırır ne kaybettirir bakacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Alanyaspor, Gaziantep deplasmanında üç puanı üç golle aldı: Tribünlerin Ertuğrul’a protestosu maça damgasını vurdu

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Gaziantep FK, Avrupa hedefini sürdüren Alanyaspor’u evinde ağırladı. Maça etkili başlayan taraf deplasman ekibi oldu. Henüz üçüncü dakikada Yusuf Özdemir’le net bir fırsattan yararlanamayan Alanyaspor, altıncı dakikada Ahmed Hassan’ın kafa vuruşundan gelen golle 1-0 öne geçti. Baskılı oyununu sürdüren Akdeniz temsilcisi dakikalar 19’u gösterirken Hassan’la bir kez daha gole yaklaştı ancak Antep kalecisi Nita ikinci gole izin vermedi. Maçta ilk yarım saatlik dilim geride kalırken Gaziantep FK ilk kez tehlike üretti. Dragus’un kafasıyla indirdiği topta pozisyona giren Lazar Markovic, Alanya kalecisi Ertuğrul Taşkıran’ı geçemedi. Bu pozisyonun hemen iki dakika sonrasında ilk golü atan Ahmed Hassan bu kez savunma arkasına iyi bir servis yaptı. Hareketlenen Oğuz Aydın da sert bir vuruş yaparak bu pası asiste çevirdi ve skor 2-0’a geldi.

Islıklı protesto edilen Ertuğrul Ersoy, teknik direktörü Selçuk İnan tarafından oyundan alındı.

Farkın ikiye çıkmasının ardından ev sahibi ekip tribünleri, Gaziantep FK savunmacısı Ertuğrul Ersoy’u ıslıklayarak protesto etmeye başladı. Dakikalar 42’yi gösterirken kırmızı-siyahlı ekibin teknik direktörü Selçuk İnan, Ertuğrul’u oyundan alıp yerine Arda Kızıldağ’ı dahil etti. Duygusal anlar yaşadığı gözlemlenen Ertuğrul, hem takım arkadaşları hem de rakip takımdaki meslektaşlarının tesellileri eşliğinde kenara geldi. Oyuncu kenara gelirken tribünlerin bir kısmı 27 yaşındaki futbolcuyu ıslıklamaya devam ederken, bir diğer kesim ise futbolcuya alkışlarla moral vermeye çalıştı. Ertuğrul yedek kulübesine gitmek yerine doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu. Bu olayın ardından devam eden karşılaşmada ilk yarı Alanyaspor’un iki farklı üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci yarıya Gaziantep FK hızlı başladı. 47’nci dakikada Draguş’un ortasında iyi bir fırsat yakalayan Monteiro yükselip kafayı vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı. Bu pozisyonun ardından mücadelede tempo oldukça düştü. Dakikalar 72’yi gösterirken Efecan’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Oğuz Aydın topu bekletmeden arka direğe çevirdi. Oğuz’un ortasıyla fırsat yakalayan Ahmed Hassan kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydederek skoru 3-0’a getirdi. 78’de Mustafa Eskihellaç’la ev sahibi ekip farkı eritme fırsatı yakalasa da 26 yaşındaki futbolcunun şutu üst direkten oyun alanına geri döndü. Bu pozisyondan dört dakika sonra ise Antepli Ogün Ayçiçek plase şutunda diğere takıldı, atağın devamında yine şans yakalayan Ogün’ün şutu bu kez direğe de temas ederek auta çıktı. Karşılaşmada artık uzatma dakikaları oynanırken Alanyasporlu Ui-jo Hwang uzaklardan kaleyi denedi. Güney Koreli futbolcunun şutu takım arkadaşı Hadergjonaj’dan sekip filelerle buluştu ancak yardımcı hakemin kalkan ofsayt bayrağı ağları bulan topun gol değeri kazanmasını önledi. Bu pozisyonun ardından son düdüğün geldiği maçı deplasman temsilcisi Alanyaspor 3-0 kazandı. Bu sonuçla puanını 42’ye yükselten Alanyaspor, Antalyaspor’un puan kaybettiği haftada rakibiyle durumları eşitledi. Gaziantep FK ise 31 puanda kalarak kümede kalma yolunda ağır yara aldı.

Galatasaray 'bir' attı 'üç' aldı, Okan Buruk rekor kırdıGalatasaray ‘bir’ attı ‘üç’ aldı, Okan Buruk rekor kırdı

Urfa’da Sakaryaspor’a darbe

Şanlıurfaspor, çok kiritk bir üç puan aldı.

TFF 1. Lig’in 28’inci haftasında Şanlıurfaspor, Sakaryaspor’u konuk etti. Biri kümede kalmaya diğeriyse play-off’a girmeye çalışan iki takımın mücadelesinde 4. dakikada öne geçen ev sahibi oldu. Barış Gök’ün pasıyla kale önünde topla buluşan Dening düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 17’de ceza alanında topla buluşan Paixao’nun plase vuruşu skoru 2-0’a getirdi. Bu dakikadan sonra Şanlıurfaspor skoru korumak, Sakaryaspor ise farkı düşürmek istedi. Amacına ulaşan ev sahibi takım oldu. Şanlıurfaspor aldığı galibiyetle puanını 30 yaparak kümede kalma yarışında önemli bir adım attı. Sakaryaspor ise 47 puanda kaldı. TFF 1. Lig’de alınan diğer sonuçyar şöyle…
Keçiörengücü – Çorumspor 1-2
Boluspor -Gençlerbirliği 1-2

Doğuş Özdemiroğlu’na kavuşan Efes, Aliağa’yı farklı geçti

Efes’in sezon ortası transferi Oturu, Aliağa karşısında yıldızlaştı.

Basketbol Süper Ligi’nin 25’inci hafta maçında Anadolu Efes ve Aliağa karşılaştı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Efes çok iyi başladı. Mücadeleye çok iyi bir hücum performansıyla başlayan lacivert-beyazlılar farkı çok çabuk çift hanelere taşıdı ve ilk çeyreği 35-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren Efes devre arasına 57-31 üstün girdi.

Soyunma odası dönüşünde de ritminden hiçbir şey kaybetmeyen Anadolu Efes, üçüncü çeyreğini 75-54 önde tamamladığı maçı 98-73’lik skorla kazanmayı başardı. Bu galibiyetle ligde 22’nci kez kazanan Efes, Fenerbahçe’yle çekiştiği liderlik yarışında hata yapmadı.

Efes’te Rodrigue Beaubois 23 sayı-4 asist, Daniel Oturu ise 23 sayı-8 ribauntluk performanslarıyla galibiyette aslan payını aralarında paylaştı. Sezon başında yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası üzün bir sürenin ardından parkelere dönen Doğuş Özdemiroğlu ise yedi dakika süre aldığı maçta iki sayı, bir asist ve bir ribaunt üretti.

İtalyan devi Juventus, ligde kazanan Tudor’dan intikamını kupada aldı

İtalya Kupası’nda Juve, Tudor’un Lazio’sunu 2-0’la geçti.

İtalya Kupası yarı final ilk maçında Juventus, dört gün önce Serie A maçında Roma’da 1-0 yenildiği Lazio’yu Torino’da konuk etti. Başkent temsilcisinin başında çıktığı ilk maçta Juve’yi dize getiren Igor Tudor, Lazio’nun yönetimindeki ikinci sınavını da zebralara karşı verdi. Oldukça düşük tempoda başlayan karşılaşmanın 11’inci dakikasında ev sahibi ekip penaltı kazandı ancak VAR’dan gelen ofsayt uyarısıyla karar iptal edildi. İlk yarım saati golsüz geçilen karşılaşmada devrenin sonlarına doğru tempo yavaş yavaş yükselmeye başladı. Dakikalar 40’ı gösterirken Patric’in yaptığı ortada Luis Alberto gole yaklaştı ancak İspanyol yıldızın şutu üst direkten oyun alanına geri dönünce Lazio deplasmanda öne geçme şansından yararlanamadı. Yarı final maçında soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hamleyle başlayan Igor Tudor, Patric’i kenara alıp Casale’yi oyuna sürdü. Kısır geçen ilk devrenin aksine ikinci 45 dakika hızlı başladı. 50’de Juve’nin kenar oyuncusu Cambiaso’nun derine gönderdiği nefis pasta topla buluşan Chiesa, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ ayak içiyle yaptığı vuruşta fileleri bularak takımını 1-0 öne geçirdi. Yenik duruma düşmesinin ardından daha fazla topa hakim olan taraf Lazio olsa da başkent temsilcisi kapalı Juventus savunmasına karşı pozisyon üretmekte zorlandı. 64’üncü dakikada McKennie’nin ara pasıyla etkili gelen Juve’de golcü Vlahovic sahneye çıktı sol ayağıyla uzak köşeye çektiği şut sonrası farkı ikiye çıkardı. Bu golle Roma’da çıkacağı ikinci maç öncesi ciddi bir avantajı cebine koyan Juventus, karşılaşmanın sonuna kadar skoru korumayı başararak İtalya Kupası yarı final ilk maçından 2-0’lık galibiyetle ayrılan taraf oldu. Lazio’nun çiçeği burnunda teknik direktörü Igor Tudor da yeni takımının başında ilk mağlubiyetini geçmişte formasını terlettiği Juventus’a karşı tatmış oldu. Bu maçın rövanşı 23 Nisan Salı günü oynanacak.

Booker şov yaptı, takımını galibiyete taşıdı

NBA Batı Konferansı’nda play-off mücadelesi veren Phoenix Suns kritik maçta New Orleans Pelicans deplasmanından yıldız oyuncusu Devin Booker’ın müthiş performansıyla çıktı. Henüz ilk çeyrekte 24 sayı atarak oyunun tonunu belirleyen Booker maçı 52 sayıyla tamamladı. 28’de 19 saha içi isabetiyle oynayan Booker son derece verimli olduğu karşılaşmada dokuz asist yaparak takım arkadaşlarını da besledi. Phoenix maçı 124-111 kazandı. Suns’da Jusuf Nurkic 19 sayı ve 19 ribaunt yaparken Kevin Durant 20 sayı attı. New Orleans Pelicans’ta Zion Williamson 30 sayı attı. Trey Murphy 21 sayı kaydetti.

Bu sonuçla Phoenix 75. maçında 44. galibiyetini aldı ve altıncı sıradaki rakibi Pelicans’la galibiyet farkını yalnızca bir maça indirdi.

Bogdanovic hocasıyla karşı karşıya geldi

NBA’de Atlanta Hawks forması giyen eski Fenerbahçeli Bogdan Bogdanovic takımının Chicago Bulls’u 113-101 yendiği mücadele sonunda koç Quin Snyder’la karşı karşıya geldi. Atlanta bu kritik galibiyetle sezon sonuna doğru dokuzuncu sıradaki rakibinin yalnızca yarım maç gerisinde konumlanırken Bogdanovic-Snyder tartışması gündem oldu.

Hocasının üstüne yürüyen ve takım arkadaşlarının zorlukla sakinleştirdiği Bogi “Bunu neredeyse her iki dakikada bir yapıyoruz, sürekli sözlü olarak kavga ediyoruz ki bu normal, ikimizin de önemsediği anlamına geliyor. Quin benim adamım, kesinlikle. Ve tüm yıl boyunca beni zorladı. Kavgalarımız oldu, küçük kavgalar. Bu normal bir şey” dedi. Snyder ise “Bogi müthişti. O ve ben harika bir yerdeyiz. Yani iyiden de öte, harika. Onun oyununu da çok beğendim. Savunma yapıyor ki bu onun için bir gurur kaynağı. Geçirdiği gece, olabileceğiniz kadar etkiliydi” diye konuştu.

Kluivert, Sancak'ın yaptıklarını garipsemiş, üç ay maaşını alamamışKluivert, Sancak’ın yaptıklarını garipsemiş, üç ay maaşını alamamış

Yayıncıdan basketbolseverlere jest

Digiturk, tüm abonelerinin bu sezonun sonuna kadar Basketbol Süper Ligi maçlarını ek bir ücret ödemeden izleyebilecek. Uygulama, 8 Nisan’daki Fenerbahçe – Anadolu Efes karşılaşmasıyla başlayacak. beIN SPORTS basketbolun yanı sıra, Süper Lig’de dört büyüklerin haricindeki maçları ve Formula 1 yarışlarını ek bir ödemeden olmadan izleme fırsatı sunuyor. 

Türk basınının acı günü: Togay Bayatlı hayatını kaybetti

Togay Bayatlı yaşamını yitirdi.

Türkiye spor basınının önde gelen isimlerinden TSYD’nin 7. genel başkanı Togay Bayatlı hayatını kaybetti. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Bayatlı, 85 yaşındaydı. Tarsus Amerikan Koleji’ni ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitiren Bayatlı, İstanbulspor ve Yeşildirek takımlarında futbol oynamıştı. Sakatlığı nedeniyle futbolu erken bırakan Bayatlı, lise yıllarında ilgi duyduğu spor yazarlığına başladı. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde çalıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Basın Komitesi üyeliği, Uluslararası Voleybol Federasyonu’nun ve FIFA’nın basın komisyonunda 12 yıl görev yaptı. Akdeniz Oyunları Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği’nin Yönetim Kurulu üyeliğini üç dönem yürüttü. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi başkanlığı görevinde bulundu. Togay Bayatlı’nın cenazesi 4 Nisan 2024 Perşembe günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Trabzonspor’da 347 sosyal medya kullanıcısı ve 5 yorumcuya suç duyurusu

17 Mart Pazar akşamı oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ardından yaşananların yankısı sürüyor. Trabzonspor, 347 sosyal medya kullanıcısı ve 5 futbol yorumcusu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Kulübün duyurusunda “Kulübümüzün 17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı müsabaka sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle, yazılı ve görsel medya üzerinden kulübümüzü ve camiamızı hedef gösterici ve zan altında bırakacak paylaşımlar tespit edilmiştir. Hukuk Kurulumuz tarafından; eleştiri sınırlarını aşan, haksız, mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksun paylaşımlarda bulunan 347 sosyal medya kullanıcısı ve 5 spor yorumcusu hakkında eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu ve 6222 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereği suç duyurusunda bulunulmuştur. Kulübümüz aleyhine asılsız itham ve iddialarda bulunan kişiler hakkında, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da adalet önünde hesap vermeleri için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yapıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.