İtalya ve Çekya da bileti kaptı

EURO 2024 Elemeleri’nde son hafta maçları sürüyor. Deplasmanda Ukrayna ile karşılaşan İtalya maçtan beraberlikle ayrıldı ve bileti kaptı. Çekya da sahasında Moldova’yı farklı geçip turnuvaya katılmaya hak kazandı.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İtalya, bileti beraberlikle aldı.

EURO 2024 Elemeleri heyecanı 7 maçla devam etti. Günün kritik maçlarından biri E Grubu’nda oynandı. Çekya, Moldova’yı ağırladı. Çekler David Doudera ile 14. dakikada öne geçtiler. Moldova 55’te Vladyslav Babohlo’nun atılmasıyla 10 kişi kaldı. Tomas Chory 72, Tomas Soucek 89’da skoru belirledi. Arnavutluk’un 15 puanla lider olduğu grupta Çekya aynı puanla ikinci çıktı. Polonya 11 puanla 3, Moldova 10 puanla 4. sırada kaldı.

Bir diğer kritik maç C Grubu’nda Ukrayna ve İtalya arasında oynandı. Beraberliğin yettiği İtalya istediğini aldı ve 0-0’la 14 puana yükselerek grubu ikinci bitirdi. Aynı puandaki Ukrayna üçüncülükte kaldı. Kuzey Makedonya ve İngiltere 1-1 berabere kalırken 20 puanlı İngilizler grup lideri oldu.

Galler maçı öncesi sakatlık firesi: Emre AkbabaGaller maçı öncesi sakatlık firesi: Emre Akbaba

H Grubu’ndaki karşılaşmada San Marino’nun gol serisi sürdü. Finlandiya 50 ve 58’de Pyry Soiri ile öne geçerken 90+7’De Flippo Berardi’nin golü sonucu belirledi. Bu grupta Danimarka ve Slovenya turnuvaya bilet alan takımlar olmuşlardı.

Gecenin diğer sonuçları:

Arnavutluk – Faroe Adaları 0-0

Slovenya – Kazakistan 2-1

Kuzey İrlanda – Danimarka 2-0

Cardiff'te Türkiye'nin liderlik maçıCardiff’te Türkiye’nin liderlik maçı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.