İtalya ve Fenerbahçe efsanesi Datome’den gözü yaşlı veda

Fenerbahçe'de de forma giyen EuroLeague'den Olimpia Milano'nun yıldızı Luigi Datome basketbola veda etti. İtalyan, oyuncu son maçına Slovenya karşısında çıktı.

Spor 10 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Datome son maçında İtalya Milli Marşı çalınırken gözyaşlarını tutamadı.

2015-2020 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen Luigi Datome, basketbola veda etti. EuroLeague ekibi Olimpia Milano’da forma giyen yıldız oyuncu, ülkesi İtalya’nın Slovenya ile oynadığı maçta süre alarak kariyerinin son maçına çıkmış oldu.Filipinler, Japonya ve Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIBA Dünya Kupası’nın 7’ncilik maçında İtalya ile Slovenya karşılaştı.

Dünya Kupası'nda Avrupa finali! Almanya, ABD'yi devirdiDünya Kupası’nda Avrupa finali! Almanya, ABD’yi devirdi

Luigi Datome, milli marş sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Slovenya’nın 89-85 galip ayrılarak organizasyonu 7. sırada tamamladığı maçın son bölümlerinde oyundan alınan Datome, taraftarlar ve sahadaki basketbolcular tarafından alkış eşliğinde kariyerini noktaladı. 35 yaşındaki Datome 10 dakika parkede kaldığı Slovenya maçını 1 sayı, 2 ribaunt ile tamamladı. Fenerbahçe de sosyal medyasından İtalyan basketbolcu için bir mesaj yayınladı.

Datome kimdir?

2003 yılında profesyonel basketbola başlayan Datome, 2015-2020 seneleri arasında Fenerbahçe forması giydi. Sarı-Lacivertliler’in tarihindeki tek EuroLeague şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan İtalyan basketbolcu, Fenerbahçe ile üç Türkiye Ligi ve üç Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı. Kariyeri boyunca Montepaschi Sienna, Scafati Givonna, Virtus Roma, Detroit Pistons, Boston Celtics ve Olimpia Milano formalarını terleten Datome, üç kez de İtalya Ligi şampiyonluğuna uzandı. İtalya ve Avrupa basketboluna adını altın harflerle yazdıran Luigi Datome, bir kez de İtalya Ligi’nde MVP seçildi.

Kadınlar EuroBasket 2025'te 4 ev sahibi olacakKadınlar EuroBasket 2025’te 4 ev sahibi olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.