İzmir’in basketbol devi Karşıyaka maddi anlamda zor dönemler geçiriyor

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Karşıyaka sezon başında 26 yıllık sponsoru Pınar'la yollarını ayırmıştı. BeIn Sports'un haberine göre İzmir ekibi maddi anlamda zorlu dönemler geçiriyor.

Spor 16 Ekim 2024
Karşıyaka maddi sorunlarla boğuşuyor.

Türk basketbolunun birçok köklü kulübü var. Bu kulüplerden bazıları son dönemlerde maddi zorluklar nedeniyle ya bütçe küçülttü ya da direkt faaliyetleri sonlandırma kararı aldı. Bu sezon maddi açıdan zorlanan köklü kulüplerden biri İzmir devi Karşıyaka oldu. Karşıyaka 26 yıldır ortaklığını sürdürdüğü Pınar markasıyla yollarını ayırdı. Yaz aylarındaki bu ayrılıktan sonra kulüpten uzun süredir devam eden bu birlikteliğin sezon planlaması ve transferler yapıldıktan sonra bitmesinin talihsizlik olduğu açıklaması yapıldı.

Gelen son bilgilere göre Basketbol Süper Lig ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadelesini sürdüren takım maddi anlamda zorlu günlerden geçiyor. BeIn Sports İsmail Şenol konuyla alakalı “Karşıyaka’da çok ciddi bir kriz var. Birçok oyuncu ve kulüp personelinin içeride birkaç maaş alacağı var. Son olarak Thomas Akyazılı alacakları ödenmediği için takımdan ayrıldı. Üstelik birçok takım şimdiden diğer oyuncularla temas kurmaya çalışıyor. Başka isimler de ayrılabilir. Ayrıca yakın zamanda yapılandırılan eski borçların ödemeleri yapılmazsa kulübe FIBA’dan yeni transfer yasağı gelebilir. Ayrılıklar ve transfer yasağının aynı anda gelmesi büyük bir felaket yaratabilir” paylaşımı yaptı.

Karşıyaka bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Tenerife’ye yenilirken sahasında Saint Quentin’i mağlup etmişti. İzmir ekibi Süper Lig’de de ilk hafta Bahçeşehir Koleji deplasmanından mağlup ayrılmış, daha sonra evinde Merkezefendi Basket’i yenmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.