Japonya’da tango vakti! Sultanlar 4’te 4 yaptı…

2024 Paris Olimpiyat Elemeleri Turnuvası B Grubu dördüncü maçında Arjantin’le karşı karşıya gelen Filenin Sultanları, 25-16, 22-25, 25-15 ve 25-15'lik setlerle 3-1 kazandı. Sultanlar bu sonuçla beraber elemelerde 4. maçında 4. galibiyetini aldı.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları'nda fire yok!

Milli Takım Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nda Japonya’nın başkenti Tokyo’da Arjantin’le karşılaştı. Son olarak Peru’yu 3-1 mağlup eden ve yoluna 3’te 3’le devam eden milliler, 22 Eylül tarihindeki kritik Brezilya maçı öncesi yoluna hatasız devam etmek istiyordu.

Filenin Sultanları Peru maçı aksine maça ideal 6’lısıyla başladı. Melissa Vargas’ın servis serisiyle ilk setin başında fark açıldı. Arjantin’in sete ortak olma çabaları sonuç vermedi ve 25-16’lık üstünlükle Sultanlar 1-0 öne geçmeyi başardı. İkinci set daha çekişmeli başlarken 11-11 beraberlik kısmına dek karşılıklı sayılar hakim oldu. Bu andan itibaren ön plana çıkan ekip Arjantin’di. Latin takımı üst üste sayılar alarak farkı artırmaya başladı. Sultanlar 23-16 sonrası tam 6 sayılık seriyle 23-22’ye getirmeyi başardı ancak bu çabalar yetersiz kaldı. Arjantin bulduğu üst üste 2 sayıyla 25-22’lik skora ulaştı, durum 1-1 oldu.

Durdur durdurabilirsen: Filenin Sultanları Peru’yu da geçtiDurdur durdurabilirsen: Filenin Sultanları Peru’yu da geçti

Milliler üçüncü sete fırtına gibi girdi. 5-0’lık avantaj setin kalanı için de belirleyici olacaktı. Vargas’ın etkili oyununa Eda Erdem Dündar eşlik ederken set ortasında durum 15-6’ya kadar geldi. Zehra Güneş ve Hande Baladın’ın da devreye girmesiyle Arjantin’in dönüş çabaları yetersiz kaldı. Sultanlar 25-15 ile 2-1 öne geçti. Dördüncü set Arjantin’in reaksiyonuyla başladı. İlk kısım 5-2 geçildi. Bu andan itibaren Zehra, Ebrar ve Eda’yla etkili olan milliler, rakip takıma mola aldıracağı sekansı 15-10’la önde geçti ve galibiyet yolunda büyük avantaj yakaladı. Söz konusu mola işe yaramadı, millilerin serisi sürdü ve son bölüme 23-14’lük avantaj taşıyan taraf Türkiye oldu. Sultanlar bu andan sonra rakibinin reaksiyon vermesine izin vermedi ve maçın ilk sayısında ace atan Ebrar maçı da ace ile bitirmeyi başardı. Vargas ve Ebrar maçı 17’şer sayıyla tamamladı. Eda ve Hande 12’şer sayı, Zehra 11 sayı üretti.

Melissa Vargas'ın Fenerbahçe'ye dönüş tarihi belli olduMelissa Vargas’ın Fenerbahçe’ye dönüş tarihi belli oldu

Filenin Sultanları bu sonuçla beraber turnuvada 4. maçında 4. kez kazanmayı başardı. Milli Takım toplamda galibiyet serisini 19 maça çıkardı. Milliler yarını dinlenerek geçirecek, cuma günü rakip Brezilya olacak. Brezilya maçı saat 10.00’da başlayacak. Sultanlar grupta ilk ikiye girmesi durumunda Paris bileti alacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.