Jesus: Süper Kupa kararına saygı duymak gerekiyor

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jorge Jesus Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Spor 1 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Jesus maça çıkmama kararına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus 2022-23 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştırdı. Jesus sarı-lacivertlilerle Türkiye Kupası zaferi yaşadı ve kulübün dokuz senelik kupa hasretine son verdi.

Geçen sezon lig mücadelesinde Galatasaray’ın gerisinde kalan Jesus’un eski kulübü Fenerbahçe ve son lig şampiyonu sarı-kırmızılılar Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geleceklerdi. Maç 29 Aralık akşamı 20.45’te Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanacaktı.

Süper Kupa paylaşımlarına soruşturmaSüper Kupa paylaşımlarına soruşturma

Maç öncesi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç üzerinde Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünün yazılı olduğu pankarta Suudi yetkililerin izin vermediğini açıkladı. Galatasaray’ın da ısınma bölümüne üzerinde Atatürk silueti olan tişörtlerle çıkılmasına karşı çıkıldı. Hal böyle olunca iki kulüp de maça çıkmak istemedi. Uzun süren istişareler neticesinde iki kulüp de aynı gece maça çıkmadan yurda döndü.

Dünya basını 'süper krizi' böyle gördü: 'Suud'lar Gazze savaşında taraf gözükmek istemedi'Dünya basını ‘süper krizi’ böyle gördü: ‘Suud’lar Gazze savaşında taraf gözükmek istemedi’

Süper TürkiyeSüper Türkiye

Suudi Arabistan'daki Atatürk skandalının sebebi 4 milyon dolar paraymışSuudi Arabistan’daki Atatürk skandalının sebebi 4 milyon dolar paraymış

Fenerbahçe’ye Türkiye Kupası’nı kazandıran antrenör Jorge Jesus “Tişört nedeniyle olmuş, yaşananların hepsini gördüm. Karara saygı duymak gerekiyor. Teknik adamlar ve futbolcular olarak hep sahada olmak isteriz. Futbol oynandığı zaman güzel. Tribünler ve coşku. Ama bazen böyle kararlar da oluyor” dedi.

An itibarıyla Suudi Arabistan Pro Lig ekiplerinden El Hilal’i çalıştıran ve ligin zirvesinde yer alan Jesus’un açıklamaları beğeni topladı. Ayrıca Portekizli teknik direktör Arabistan’da bulunan Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarlarla olan fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.