Jose Mourinho, Avrupa Ligi finalinden sonraki otopark olayının perde arkasını anlattı

Roma teknik direktörü Jose Mourinho, geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi finalinin ardından otoparkta maçın hakemi Anthony Taylor'a yönelik küfürlü söylemlerde bulunmuş ve ceza almıştı. Sevilla'nın kupayı kazandığı finalin ardından yaşananlarla alakalı Portekizliden açıklama geldi.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Mourinho'dan çarpıcı açıklamalar.

Jose Mourinho futbol tarihinin gördüğü en ateşli antrenörlerden biri. Bu ateşin derecesi yükseldiğinde öfkesine hakim olamayan Mourinho, uzun süre gündem olan hareketlere imza atabiliyor. Bunlardan biri, Sevilla ile Roma arasında oynanan 2023 Avrupa Ligi finalinden sonra yaşandı. Mourinho, stadyumun park kısmında maçın hakem kadrosuna küfürlü şekilde eleştirilerde bulunuyordu.

Karşılaşmanın İngiliz hakemi Anthony Taylor, ailesiyle beraber bir gün sonra Budapeşte Havaalanı’nda Romalı taraftarlarca saldırıya uğradı. Mourinho söylemleri nedeniyle 4 karşılaşmadan men cezası aldı. Mourinho o gün yaşananlarla alakalı olarak konuştu. Portekizli Corriere Dello Sport’a verdiği röportajda “Anthony Taylor orada değildi” dedi. Mourinho, o sırada İngiliz hakemin yardımcılarının ve UEFA hakem şeflerinden Robero Rossetti’nin orada olduğunu öne sürdü. Mou “Diğerleri vardı, Taylor yoktu. Dördüncü hakem, yardımcıları, Rossetti ve PGMOL teknik direktörü Howard Webb” oradaydı dedi.

Mourinho’ya bir ceza da İtalya’danMourinho’ya bir ceza da İtalya’dan

Jose sözlerine “Her şey bitti soyunma odasına gittik. Ben aşağı indim ve hakem takımı oradaydı. Webb ve Rossetti’yle iyi ilişkim var. İkisi de maçlarımı yönetti. Yaptığım hoş değildi ancak kimseyi aşağılamadım. Rossetti’nin yanına gittim ve ‘Hoca’ -ona böyle hitap ediyorum- ‘Hoca hareket penaltı mıydı değil miydi?’ dedim. Rossetti de hakemlerin genelde yaptığı gibi cevap vermedi. Sonra aynı soruyu Webb’e sordum. Elini omzuma koydu ve ‘Evet Jose penaltıydı’ dedi” şeklinde devam etti.

Mourinho “Webb Taylor’ın yapmasını istediğim şeyi yaptı. Taylor ya da ekibinden biri bize gelip ‘Yaptığım şey yanlıştı hata yaptım, özür dilerim’ deseydi saygımızı kazanırdı ve bunlar yaşanmazdı. Ben hiçbir zaman onun dürüstlüğünü sorgulamadım. Kararlarını ve verdiği kartları beğenmedim ancak hala iyi bir hakem olduğunu düşünüyorum şayet gelecek sezon maçımıza denk gelirse herhangi bir problem olmaz” dedi.

UEFA’dan Mourinho’ya 4 maç cezaUEFA’dan Mourinho’ya 4 maç ceza

Arabistan’dan iki teklif almış

Jose Mourinho Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden El Hilal ve El Ahli’den teklif aldığını açıkladı. Portekizli, “Onlarla görüşmeye gitmeden önce kulübü kabul etmeyeceğim konusunda bilgilendirdim. Geçmişte Çin’den milli takım ve milli takımda forma giyen oyuncuların bulunduğu bir kulübü çalıştırmak adına herhangi bir teknik direktörün alabileceği en büyük tekliflerden birini alıp geri çevirdim. Çok uygunsuz, bu dünya dışından astronomik bir teklifti” dedi. Jose kendisine yöneltilen “Hala kendinizi en üst seviye hocalardan biri olarak görüyor musunuz?” sorusuna “Her zaman olduğu gibi” diyerek cevap verdi.

Nicolo Zaniolo gönlünde yatan aslanı açıkladı: JuventusNicolo Zaniolo gönlünde yatan aslanı açıkladı: Juventus

Dybala kalıyor

Mourinho takımda en değer verdiği isimlerden biri Paulo Dybala’nın takımda kalacak olmasından da mutluluk duyduğunu belirterek “Dybala, bizim için altın değerinde. 1 Ağustos’tan sonra daha iyi uyumaya başladım, çünkü serbest kalma maddesi artık geçerli değil.” dedi. Dybala’nın ismi bir süre Galatasaray’la da anılmıştı.

Mourinho Avrupa’daki transfer çılgınlığı ve teknik direktörlerin transfer istekleriyle alakalı olarak “Geçen haftalarda teknik direktörlerin, kulüplerinin transfer durumları yüzünden çıldırdığını gördüm. Birinin transfer piyasasından memnun olmadığı için ayrılmakla tehdit ettiğini duydum, bir başkasının da aynı nedenle ayrıldığını. Benim için de her şey yolunda değil ancak buradaki zor anlardan da keyif alıyorum. Bir saat sinirleniyorum ve hemen ardından her şey hakkında olumlu olmaya geri dönüyorum. Üzülmüyorum, insanları tehdit etmiyorum, sonuçta bana cenneti vaat etmediler.” sözlerini dile getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.