Juventus, yeni 10 numarasıyla sözleşme uzattı: Kenan Yıldız

Serie A'nın iddialı ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini 2029 Haziran'a kadar uzattı. Ayrıca Kenan'a 10 numaralı forma verildi.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Juventus'un yeni 10 numarası Kenan Yıldız.

Geçtiğimiz sezonun en iyi çıkış yapan futbolcularından biri sol kanat pozisyonunda görev alan Kenan Yıldız’dı. Almanya’da doğduktan sonra Regensburg altyapısında futbola başlayan ve burada yetiştikten sonra 2012’de Bayern Münih altyapısına geçen Kenan, 10 sene boyunca burada hayallerinin peşinden koştu. Kenan 2022 yazında Juventus altyapısına geçiş yaptı. Kısa sürede kendini kanıtlayan ve bu süreçte tercihini Türk milli takımından yana kullanan Kenan A takımda değerlendirilmeye başlandı.

Geçen sezon hem A takım hem de genç takımda toplamda 39 profesyonel maça çıkan Kenan altı gol ve iki asistlik katkı sağlayarak dikkat çekti. İtalyan antrenör Vincenzo Montella’nın vazgeçilmezlerinden biri olan Kenan milli takım formasıyla da düzenli oynamaya başladı ve Euro 2024’te takımının kritik parçalarından biri oldu. O Kenan artık Juventus’un yeni 10 numarası olacak.

İtalyan devi oyuncuya 10 numaralı formanın verildiğini ve diğer yandan sözleşmesinin uzatıldığını açıkladı. Kenan Yıldız 2029 yazına kadar kendini Juventus’a bağlayan sözleşmeye imza attı. Juventus tarihinde Alessandro Del Piero, Michel Platini, Roberto Baggio, Carlos Tevez gibi önemli oyuncular 10 numaralı formayı sırtlarına geçirmişlerdi.

Lillian Thuram'dan oğlu Marcus'a Juventus tokadıLillian Thuram’dan oğlu Marcus’a Juventus tokadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.