Wojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcular

Juventus kalecisi Wojciech Szczesny, Sporting Lizbon ile yaptıkları Avrupa Ligi çeyrek final maçında kalbini tutarak yere yığıldı. Korku dolu anlar yaşanmasına neden olan olay geçmişte aynı şekilde yeşil sahada yaşanan korku dolu anları hatırlattı.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Wojciech Szczesny yürekleri ağza getirdi

Avrupa Ligi çeyrek final maçında Juventus, Portekiz’in Sporting takımını konuk etti. Kıran kıran geçen maçın ilk yarısında Juventus kalecisi Wojciech Szczesny bir anda yerde kaldı. Gerek stadyumdaki taraftarlar gerekse televizyon başındakiler için korku dolu arlar başladı. Çünkü Polonyalı kaleci kalbini tutuyordu. Neyse ki korkulan olmadı. Szczesny oyundan alınırken hayati tehlikesi yok gibi görünüyordu.  Szczesny yeşil sahalarda sağlık sorunu nedeniyle korku dolu anlar yaşanmasına neden olan ilk futbolcu değil. Yolu Türkiye’den geçen birçok oyuncu sahada yerde kaldı, endişeyle gelecek haberler beklendi. İşte bu isimlerden birkaç örnek…

Christian Eriksen ölümden döndü

Yakın zamandaki en korkutucu örnek belki de Christian Eriksen. Danimarka – Finlandiya maçında ilk yarının sonları gelinirken dEriksen’in kalbi durdu. Sahada Danimarka Milli Takımı’nın tek yürek olması, Simon Kjaer’nın kaptanlığı ve maçın hakemi Anthony Taylor’ın korku dolu anlarda durumu fark ederek maçı hemen durdurması unutulmaz anlar olarak hafızalara kazandı. Hayata döndürülen Eriksen yeşil sahalara dönmeyi başardı ve şimdi Manchester United takımında forma giyiyor.

Arkadaşları, Christian Eriksen tedavi görürken önüne set olarak görüntü alınmasını engelledi.

Ümit Özat yerde kaldı, Mondragon ağladı

Bir başka örnekse Fenerbahçe’de kaptanlık yaptıktan sonra Christophe Daum’un çalıştırdığı Köln’e transfer olan Ümit Özat.  Maç sırasında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası yerde kalan Özat, futbol kariyerini noktalamak zorunda kaldı. Bir dönem Galatasaray’da forma giyen kaleci Mondargon’un Özat yerdeyken hüngür hüngür ağlaması ise akıllara kazandı. Daha sonra sağlığına kavuşan Özat, bir dönem teknik direktörlük yaptı, şimdiyse yorumcu koltuğunda oturuyor.

Antonio Puerta hayatını kaybetti

2007’de Sevilla forması giyen 23 yaşındaki Antonio Puerta Getafe karşısındaki maçta bir anda yere yığıldı. Bilincini kaybeden Puerta daha sonra ayağa kalktı ve alkışlar arasında soyunma odasına gitti. Ne olduysa burada oldu ve Puerta bir kez daha yere yığıldı. İki gün boyunca yaşam mücadelesi veren Puerta, 28 Ağustos 2007’de hayatını kaybetti.

Fenerbahçe, ölüm kalım maçlarında öldüFenerbahçe, ölüm kalım maçlarında öldü

Tolga Akdeniz’i hakem kurtardı

Benzer bir olay geçtiğimiz sene Bölgesel Amatör Lig’de yaşandı. Bartınspor-Ereğli Belediyespor maçında Bartınspor forması giyen Tolga Akdeniz kafa topu mücadelesinde rakibiyle çarpıştı ve yerde kaldı. Hayat kurtaran müdahaleyse maçın hakeminden geldi. Ümit Gürsoy, dili boğazına kaçan futbolcuya ilk müdahaleyi başarılı şekilde yaptı. Daha sonra hastaneye kaldırılan futbolcunun durumu iyi yönde seyretti.

Taiwo Awoniyi’ye hayat verdi

Bir diğer kahraman hakemse 2020 yazında Almanya’da hayat kurtarmıştı. Geçtiğimiz yaz başarılı Union Berlin kariyeri sayesinde Notthingham Forest’a transfer olan Taiwo Awoniyi, Haziran 2020’de oynanan Mainz maçında ölümden dönmüştü. Bir süre yerde hareketsiz yatan Awoniyi’ye hakem Marco Fritz müdahale etti ve dilinin boğazına kaçıp nefesini kesmesini engelleyerek adeta o zamanlar 22 yaşında olan potansiyelli genç oyuncuya hayat verdi.

Awoniyi günümüzde Notthingham Forest’ta top koşturmaya devam ediyor

Meduna, Galatasaray maçında yerde kaldı

Bir başka korkutucu ansa 2006 senesinde yine ülkemizde yaşanmıştı. Vestel Manisaspor forması giyen Meduna, Ağustos 2006’da oynanan Galatasaray maçında yere yığılmıştı. Kalp krizi geçiren Meduna apar topar hastaneye kaldırılmış ve kurtarılmıştı. Ancak bundan bir sezon önce Ankaraspor maçında da benzer olayın yaşanmış olması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Son olayın ardından ülkesine dönen Meduna, Türk futbolunda kalıcı bir değişikliğin olmasını da sağlamıştı. Galatasaray maçında yaşananlardan sonra ligde yaz aylarında oynanan maçların saatleri değişmiş ve günümüzdeki sisteme dönülmüştü.

Bafetimbi Gomis’in kronik rahatsızlığı var

Bafetimbi Gomis de sahadaki korkutucu anların aktörlerinden biri. Vazovagal senkop isimli kronik bir rahatsızlığı olan Fransız oyuncu ara ara bayılma nöbetleri geçiriyordu. Gomis ilk Galatasaray döneminde Şubat 2018’de Kasımpaşa’ya karşı oynanan maçın 7. dakikasında ceza alanı içinde yerde kalmıştı. İzleyenleri korkutan Gomis, daha önce Lyon forması giydiği dönemde bir antrenman sırasında baygınlık geçirmişti. Söz konusu Kasımpaşa maçının ardından Gomis’in rahatsızlığının kronik olduğu ancak futbol oynamasına engel bir durum olmadığı açıklaması yapılmıştı. Galatasaray’la beraber ilk döneminde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu kıran Gomis, bu sezonun başındaki kritik golleriyle Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında yakaladığı puan farkının mimarlarından oldu.

Gomis’in bayılmaları büyük endişe yaratıyordu

Washington Fenerbahçe’den Brezilya’ya döndü

Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle saha içinde olmasa da saha dışında hayranlarını üzen bir diğer isim de Washington. 2002-03 sezonunun başında Fenerbahçe’ye transfer olan Washington, 27 Kasım 2002’deki İstanbulspor maçı öncesi kalp krizi geçirmişti. Daha sonra anjiyo olan oyuncu için futbol oynayamaz raporu verilmiş ve Washington Fenerbahçe’den ayrılmıştı. Bir seneden fazla sahalardan uzak kalan Brezilyalı ülkesine dönmüş, 2004’te Paranense formasıyla futbola dönüp 2010-11 sezonuna kadar top koşturmuştu.

Futbol sahaları, heyecan dolu rekabete olduğu kadar tehlike dolu anlara da ev sahipliği yapıyor. Fiziksel müdahaleler, çarpışmalar ve atılan deparlar uzun vadeli olarak bir futbolcudan ziyade bir insanın bir aile ferdinin hayatını etkileyebiliyor. Bu tarz anlar ilk yardımın, bilinç hareket etmenin ve metin kalmanın önemini kanıtlıyor. Futbolun güzelliklerini hayatın gerçeklerini göz önünde bulundurarak yaşamaya devam etmek dileğiyle.

THY üç efsaneyi reklam filminde buluşturduTHY üç efsaneyi reklam filminde buluşturdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.