Inter şampiyon…Rüya gibi senaryo gerçekleşti

Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Inter ezeli rakibi Milan'ı deplasmanda 2-1 yenerek Serie A'nın bitimine beş hafta kala şampiyon oldu.

Spor 23 Nisan 2024
Serie A'da 20'nci şampiyonluğuna uzanan Inter, ikinci yıldızını taktı.

İtalya’nın en üst düzey futbol ligi olan Serie A’da 2023-24 sezonunun şampiyonu belli oldu.

Ligin 33’üncü haftasının kapanışının yapılacağı maçta Milano kentinin iki büyük takımı Milan ve Inter kırmızı-siyahlıların ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. Lider Inter’in kazanması halinde ezeli rakibinin taraftarları önünde zaferini ilan edeceği maça Milan da ikinci sırada çıktı. Inter’de milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu maça ilk 11’de başladı.

Francesco Acerbi’nin 18’inci dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Inter devreyi de bu skorla kapadı. Soyunma odası dönüşünde Marcus Thuram’ın yakın direğe yerden yaptığı vuruşta bir kez daha fileleri sarsan mavi-siyahlılar farkı ikiye yükseltip şampiyonluk ateşini iyice yaktı.

Ev sahibi Milan 80’inci dakikada Tomori’nin golüyle farkı bire indirse de eşitlik sayısını bulamadı. Maçın uzatma anlarında çıkan tartışma sonrası Milan’dan Theo Hernandez ve Inter’den Denzel Dumfries kırmızı kart gördü. 90+7’de ise Davide Calabria atılarak takımı Milan’ı dokuz kişi bıraktı. Kalan sürede başka gol ya da ihraç olmadı. Inter karşılaşmadan 2-1’lik zaferle ayrıldı.

Inter ikinci yıldızı taktı

Bu sonuçla ligin bitimine beş hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Inter tarihindeki 20’nci zaferine ulaştı. İtalya’da uygulanan kurallar gereği Milano’nun mavi tarafını temsil eden takım bundan sonra logosunun üstünde iki yıldız taşıyacak.

Arda Güler takım arkadaşlarını halayla tanıştırıyorArda Güler takım arkadaşlarını halayla tanıştırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.