Kadın basketbolda Avrupa perdesi derbiyle açılıyor: Adres İstanbul

FIBA Kadınlar Süper Kupa maçı Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında 2 Ekim Çarşamba saat 19.00'da Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanacak. Mücadele kadın basketbolunda Avrupa'da sezonun açılışı anlamı taşıyor.

Spor 2 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Basketbol Gelişim Merkezi Avrupa'nın Süper'ine ev sahipliği yapacak.

Kadın basketbolunda Avrupa heyecanı iki Türk ekibinin maçıyla başlıyor. Geçen iki sezonun EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe ve geçen sezonun EuroCup finalisti Beşiktaş Avrupa Süper Kupası’nı almak için mücadele edecek. Büyük çekişmeye sahne olması beklenen mücadele Fenerbahçe için aynı kupayı ikinci kez kazanma şansı da demek. Sarı-lacivertliler geçen sezon Asvel’i yenerek bu kupaya uzanmıştı.

Fenerbahçe geçen sezon Mersin’de düzenlenen Final Four organizasyonunda mutlu sona uzanmış ve bu maçı oynamaya hak kazanmıştı. Beşiktaş ise EuroCup finalinde London Lions’a yenilmişti. Ancak İngiliz temsilcisi basketbol yatırımlarını sonlandırdı. Zalgiris Kaunas’ın sahipleri olan organizasyon Lions’ın erkek basketbol şubesinin haklarını üstlenip yoluna devam etti. Ancak kadın takımı çekilince Beşiktaş söz konusu Süper Kupa maçını oynamaya hak kazandı.

Bu büyük karşılaşmanın iki Türk takımı arasında oynanacağının belli olması ardından maçın adresi de Türkiye oldu. İstanbul’da yapımında son aşamaya gelinen Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışının söz konusu karşılaşmayla yapılacak. Maç 2 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da oynanacak.

Basketbol Gelişim Merkezi yıllar önce yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu yerine yapıldı. Merkezde biri büyük diğeri küçük iki adet basketbol salonu var. Bu salonlarda farklı spor organizasyonları için de etkinlikler yapılabiliyor. Basketbol salonları hariç üç adet basketbol sahası olan merkezdeki bu sahaların da altyapıların yararlanabileceği şekilde hizmete sunulması bekleniyor. 24 saat canlı olarak planlanan merkezde alışveriş yapılabilecek yerler, dükkanlar, mağazalar ve restoranlar da bulunacak. Gelecek sezon Anadolu Efes ve Galatasaray’ın da maçlarını oynayacağı merkezin açılışını Fenerbahçe ve Beşiktaş kadın basketbol takımları yapacak. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun “En büyük projem” dediği Basketbol Gelişim Merkezi böylece görücüye çıkacak.

Galatasaray'da şok: Icardi Fenerbahçe maçında yokGalatasaray’da şok: Icardi Fenerbahçe maçında yok

Gedson'un rekor gecesinde Beşiktaş 11 yıllık hasreti bitirdiGedson’un rekor gecesinde Beşiktaş 11 yıllık hasreti bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.