Kadınlar başarır! Türkiye, Macaristan’ı fethetti

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'taki son maçında deplasmanda Macaristan'ı 4-1 yendi. Grubunda 9 puanla 2. sırada yer alan mili takım, play-off'a kaldı

Spor 17 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kadın Milli Takımı galibiyetin ardından büyük sevinç yaşadı.

Kadın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi’nde mücadele eden Türkiye, kiritik bir maç için Macaristan deplasmanındaydı. Bu maçın sonucuna göre ya Türkiye play-off’a kalacaktı ya da C Ligi’ne düşecekti.

Györ kentindeki Alcufer Stadı’ndaki karşılaşmaya milliler çok dikkatli bir şekilde başladı. Rakibine fırsat tanımayan Türkiye, ani ataklarla tehlikeli geldi.

14. dakikada gelişen Türkiye atağında defansın arkasına atılan topa koşan Busem Şeker, düzgün bir vuruş yaptı. Top ağlarla konuşurken milliler 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarı tam bir Türkiye fırtınasıyla başladı. Ardı ardına gelişen ataklar sonucunda 54’te fark ikiye çıktı. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Elif Keskin hata yapmadı.

Macaristan golün şokunu atlatamadan bir kez daha topu filelerinden çıkardı. Gelişen ani atakta Ebru’nun defansın arkasına harika bıraktığı topta Birgül Sadıkoğlu yerden şutuyla skoru 3-0 yaptı.

 

Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan milliler ise 66’de Zsanett Kajan’ın kaleciyi geçerek topu filelere göndermesine engel olamadı. Maç tehlikeye girer mi diye düşünülürken 79’da sahneye Kader Hançar çıktı. Kazanılan serbest vuruşta iyi yükselen futbolcu kafayla topu Macaristan ağlarına yolladı. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi.

Maçı 4-1 kazanan Türkiye grubunda dokuz puanla ikinci sırada yer aldı ve ay-yıldızlılar, play-off’taki rakibini beklemeye başladı. Karşılaşmanın bitimiyle milliler bayak sevinç yaşadı.
A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 1. play-off turundaki rakibi, 19 Temmuz’da İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek kura çekimiyle belli olacak. Çift maç usulüne göre oynanacak elemelerde Türkiye turu geçerse, 2. play-off turunda mücadele edecek. Bu turu geçen takım, 2025 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne gitmeye hak kazanacak. 1. Grup’ta İsviçre 15 puanla birinci, Türkiye 9 puanla 2’nci, Macaristan 7 puanla 3’üncü, Azerbaycan ise 4 puanla son sırada yer aldı.

Necla Güngör Kıragası, karşılaşmayı heyecanla izledi.

Necla Güngör Kıragası: Haklı bir sevinç yaşıyoruz

Kadın A Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, Macaristan galibiyetinden sonra “Oyuncularımızın hepsiyle gurur duyuyoruz. Türk kadın futbol tarihi için bugün çok büyük bir adım daha attık. B Ligi maçlarının başından bugünkü maçın sonuna kadar tüm müsabakalarda çok iyi mücadele ettik. Her maçta mücadele ettik. Kaybettiklerimizde de mücadele ettik. Öncelikle bu iyi mücadele için oyuncularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Macaristan karşısında oyuna çok iyi başladıklarını vurgulayan Kıragasışunları söyledi: “Çok sıcak bir havada maçın oynanmasına rağmen oyuna kontrolü elimizde tutarak başladık. Geçiş ve hücum oyunları üzerine çok çalışmıştık. 5 Mayıs’ta ligimiz bitti. O tarihten, bugüne kadar oyuncularımıza özel programlar yolladık. Kendileri çok büyük özveriyle çalıştı. Üstlerine düşen görevi yerine getirdiler. Şimdi play-off maçlarını düşünmeye başlayacağız. Umarım kura şansı da yanımızda olur. 2025 Avrupa Şampiyonası’na gidebilmemiz için önümüzde 4 maç var. Bu mücadeleyi veriyor olmak bile bizim için büyük bir onur. Tarihimizde buraya gelen ilk takım olduğumuz için çok mutluyuz. Haklı bir sevinç yaşıyoruz. İlk play-off turunda evimizde oynayacağımız maç çok önemli. Henüz nerede oynayacağımızı bilmiyorum ama Türk halkından şimdiden ricamız bizleri bu büyük yürüyüşte yalnız bırakmasınlar, ki eminiz bizlere sahip çıkacaklar. İnşallah birlikte başaracağız.”

Fransa geri döndü, U19 Milli Takım üzüldüFransa geri döndü, U19 Milli Takım üzüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.