Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde perde açılıyor

Kadın basketbolunun Türkiye’deki en üst seviyesi Kadınlar Basketbol Süper Lig’de perde bugün oynanacak karşılaşmalarla açılacak. Lig 15 takım boy gösterecek.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Kadınlar Basketbol Süper Ligi başlıyor.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi, 15 takımın katılımı ile bugün başlayacak. 6 Şubat depremleri sonrası ligden çekilen Hatay Büyükşehir Belediyespor’un da katılımıyla takım sayısı 15’e çıktı. Böylelikle her hafta bir takım bay geçecek. Normal sezonu ilk 8’de bitiren takımlar play-off oynama hakkı elde edecek. Son 2 sırada kalan takım küme düşecek.

Önümüzdeki sezon ligde 8 farklı şehir temsil edilecek. Ankara ve İstanbul’da dörder takım yer alırken Mersin’de iki takım yer alacak. Bunun dışında Antalya, Bursa, Hatay, Kocaeli ve Kayseri’den ise birer takım ligde yer alacak.

Ankara’dan OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, BOTAŞ ve Çankaya Üniversitesi, İstanbul’dan ise Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Beşiktaş ve Emlak Konut ligde yer alacak. Mersin’i ÇBK Mersin ile İlkem Yapı Tarsus Spor, Antalya’yı Antalya Toroslar Basketbol, Bursa’yı Bursa Uludağ Basketbol, Hatay’ı Hatay Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli’yi İzmit Belediyespor, Kayseri’yi de Melikgazi Kayseri Basketbol temsil edecek.

Alperen’in takım arkadaşı, sevgilisini dövdüğü iddiasıyla tutuklandıAlperen’in takım arkadaşı, sevgilisini dövdüğü iddiasıyla tutuklandı

Geçtiğimiz sezonu deprem nedeniyle yarıda bırakan Hatay Büyükşehir Belediyespor maçlarını Hatay Merkez Spor Salonu’nda oynayacak.

Yarısından fazlası Avrupa’da

Ligde yer alan 15 takımın 8 tanesi ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek. Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol EuroLeague’de yer alacak. Beşiktaş ise Polkowice ile EuroLeague’e kalmak adına eleme oynayacak. Galatasaray Çağdaş Faktoring, Emlak Konut, Bursa Uludağ Basketbol ile Melikgazi Kayseri Basketbol, FIBA Avrupa Kupası gruplarında mücadele edecek. Elemelerde Portekiz’in Sportiva Azoris Hotels takımıyla eşleşen Antalya Toroslar Basketbol ise tur atlaması halinde gruplara kalacak.

ABD, Paris’e en güçlü zırhıyla gitmeye hazırlanıyor: LeBron, Durant, CurryABD, Paris’e en güçlü zırhıyla gitmeye hazırlanıyor: LeBron, Durant, Curry

En fazla gülen Fenerbahçe

Sezona son şampiyon unvanıyla giren Fenerbahçe, aynı zamanda lig tarihinin en başarılı takımı konumunda. Sarı-lacivertliler daha önce 17 kez şampiyon oldular. Geçen sezon final serisinde Çukurova Basketbol’u geçen sarı-lacivertliler, son 5 sezonda şampiyonluğu kimseye kaptırmadılar. Son EuroLeague şampiyonu olarak da sezona başlayacak Fenerbahçe’nin en büyük rakibi olması beklenen takımsa EuroLeague’deki bir diğer Türk takımı, Mersin temsilcisi Çukurova Basketbol.

Lig tarihinde en fazla şampiyon olan ikinci takım ise 13 kezle Galatasaray. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakiplerinin serisine son vermek adına mücadele edecekler. Ligdeki bir diğer iddialı takım Beşiktaş’ın ise tarihinde 2 şampiyonluğu var.

Fenerbahçe yeni formalarıyla Zenit’i yendiFenerbahçe yeni formalarıyla Zenit’i yendi

İşte her takımın 28’er maç yapacağı normal sezonun ilk hafta programı:

13 Eylül Çarşamba

17.00: Antalya 07 – Nesibe Aydın

18.30: Çukurova Basketbol – Fenerbahçe

19.00: Beşiktaş – Tarsus Belediyesi

20.00: Galatasaray – Emlak Konut

Almanya tarih yazdı: Basketbolda dünya şampiyonu!Almanya tarih yazdı: Basketbolda dünya şampiyonu!

14 Eylül Perşembe

14.00: Çankaya Üniversitesi – Botaş

16.00: Ormanspor – İzmit Bld.

18.00: Kayseri Basket – Uludağ Basket

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.