Kadınlar Dünya Kupası’nda ilk güne ev sahipleri damga vurdu: Turnuva olaylı başladı

2023 Kadınlar Dünya Kupası Yeni Zelanda ve Avustralya'nın ev sahipliğinde başladı. Açılış gününde Yeni Zelanda Norveç'i, Avustralya İrlanda'yı 1-0 yenerken Yeni Zelanda-Norveç maçının oynanacağı Auckland'da 2 kişinin öldüğü silahlı çatışma gündem oldu.

Spor 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Avustralya ve Yeni Zelanda galibiyetle başladı.

2023 Kadınlar Dünya Kupası Okyanusya’nın iki büyük ülkesinin ev sahipliğinde başladı. Günün ilk karşılaşmasında Yeni Zelanda ve Norveç karşılaştı. 42 bin taraftarın tribünden izlediği maçı Yeni Zelanda Hannah Lillian Wilkinson’ın 48. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonuçla birlikte Yeni Zelanda erkekler ve kadınlarda tarihinin ilk Dünya Kupası galibiyetini aldı.

Günün ikinci karşılaşmasında bir diğer ev sahibi Avustralya 75 bin 784 kişinin tribünden takip ettiği karşılaşmada İrlanda’yı Stephanie Catley’nin golüyle 1-0 yendi.

Eski Süper Lig şampiyonu Bursaspor'a lisans şoku: TFF 2. Lig'de oynayamayacaklarEski Süper Lig şampiyonu Bursaspor’a lisans şoku: TFF 2. Lig’de oynayamayacaklar

Auckland’da çatışma: 2 ölü, 6 yaralı

Dünya Kupası’nın ilk gününe açılış maçının oynandığı Auckland kentindeki çatışma damga vurdu. Açılışa saatler kala şehir merkezindeki bir şantiyede yaşanan çatışmada aralarında polis kuvvetlerinin de bulunduğu 6 kişi yaralandı. Çatışma sonucunda silahlı saldırgan da dahil olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti.

Yeni Zealnda Başbakanı Chris Hipkins söz konusu olayın bir terör saldırısı olmadığını ve turnuvanın planlandığı şekilde başlayacağını bildirdi. Hipkins Yeni Zelanda polisinin tehdidi etkisiz hale getirdiğini belirterek halka güvence verdi. Belediye Başkanı Wayne Brown tüm FIFA personeli ve futbol takımlarının güvende olduğunu vurguladı. Spor Bakanı Grant Roberson ise güvenlik için ek polis güçlerinin görevlendirileceğini söyledi. Olay hakkında polisin yaptığı açıklamada bir şantiyede bir saldırganın binada dolaşıp ateş açtığını ardından asansör boşluğuna girdikten sonra kısa süre sonra ölü bulunduğu bildirildi.

Milli oyuncular değerlendirdi: Kadınlar sahne alıyor, VAR'ın sesi duyuluyor!Milli oyuncular değerlendirdi: Kadınlar sahne alıyor, VAR’ın sesi duyuluyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.