Kadınlar EuroLeague ve EuroCup’ta yeni sezonun kuraları çekildi

Kadınlar EuroLeague ve EuroCup'ta yeni sezonun fikstürleri belli oldu. İşte Türk takımlarının rakipleri...

Spor 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kadın basketbolunda yeni sezonun Avrupa kuraları çekildi.

Kadın basketbolunun Avrupa’daki en prestijli iki turnuvası olan EuroLeague ve EuroCup’ta normal sezon kuraları çekildi. Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen organizasyon sonrası bu sezon ilk kez yeni formatıyla oynanacak EuroLeague’in grupları belirlendi.

EuroLeague’in son iki sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe C Grubu’nda Villeneuve d’Ascq LM (Fransa), KGHM Polkowice (Polonya) ve Zaragoza (İspanya)/CSM Constanta (Romanya) arasındaki elemenin galibiyle mücadele edecek.

Çukurova Basketbol Mersin ise Tango Bourges Basket (Fransa), Olympiakos (Yunanistan) ve Szekszard (Macaristan)-Zabiny Brno (Çekya) eşleşmesinin kazananıyla B Grubu’nda yer alacak.
Beşiktaş ise grup aşamasında mücadele edebilmek için Basket Landes (Fransa) ile eleme müsabakaları oynayacak. Siyah-beyazlı ekip, rakibine üstünlük kurduğu takdirde A Grubu’nda Beretta Famila Schio (İtalya), DVTK HUN-Term (Macaristan) ve Perfumerias Avenida (İspanya) ile A Grubu’nda karşılaşacak. Organizasyonda eleme maçları 18-25 Eylül’de oynanacak. Grup müsabakaları ise 9 Ekim’de başlayacak.

EuroCup tarafında ise bu kupayı 2009 ve 2018 yıllarında müzesine götüren Galatasaray J Grubu’nda Sportiva Azoris Hotels (Portekiz), KP TANY Brno (Çekya) ve BAXI Ferrol (İspanya)/Battipaglia (İtalya) arasındaki eşleşmenin galibiyle mücadele edecek.
Çağdaş Bodrumspor ise Almanya temsilcisi Osnabrück ile eleme müsabakaları oynayacak. Bodrum temsilcisi rakibine üstünlük sağlaması durumunda Hozono Global Jairis (İspanya), Panathinaikos (Yunanistan) ve AZS UMCS Lublin (Polonya) ile B Grubu’nda yer alacak.
Turnuvada 48 takım 4’erli 12 grupta mücadele edecek. Eleme maçları 19-26 Eylül’de yapılacak. Grup müsabakaları ise 9 Ekim’de başlayacak.

Rıza Kayaalp: Vicdanım rahat, devletimin yanımda olmasını istiyorumRıza Kayaalp: Vicdanım rahat, devletimin yanımda olmasını istiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.