Kanserden kurtuldu, Galatasaraylıların sevgilisi oldu: Jo Wilson

Wilfried Zaha transferini duyururken 'Galatasaray' telaffuzuyla gündeme gelen sunucu Jo Wilson, kanseri yenen gerçek bir savaşçı.

Spor 26 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın Zaha transferini duyurduğu videoda anonsu sunucu Jo Wilson yaptı.

Galatasaray’ın Premier lig’den Wilfred Zaha’yı transfed etmesi İngiltere’de de ses getirdi. Sky Sports’un muhabiri Jo Wilson, Zaha transferi sonrası canlı yayında Galatasaray’dan davet beklediğini söyledi. Sarı kırmızılılar Zaha transferini resmen duyururken Wilson’un görüntülerini kullandı ve onu İstanbul’a davet etti.

25 Eylül 1985 İskoçya’da doğan Jo Wilson, Glasgow Caledonian Üniversitesi’nde mezun oldu. Kariyerine 2011 yılında Sky Sports News’te staj yaparak başladı. Kanalda çeşitli alanlarda görev yaptıktan sonra 2015’te ilk defa sunucu olarak ekrana çıktı. 23 Eylül 2020’de Jo Wilson, bir kız çocuğu doğurdu. COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle 13 ay süren doğum izninden sonra, 20 Nisan 2021’de Sky Sports News’e geri döndü.

Mecburi bir göç hikayesi, son durağı İstanbul olan yolculuğa dönüştü: ZahaMecburi bir göç hikayesi, son durağı İstanbul olan yolculuğa dönüştü: Zaha

Hayatının dönüm noktası: Kansere yakalandı

Sunucunun hayatı 5 Eylül 2022’de tamamen değişti. Yaptırdığı testten sonra 3. evre rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendi. Hastalığını öğrendiğinde doktarlarını yaşadıklarını şöyle anlatıyordu: “Durumu öğreninde çok ağladım. Bir hemşire elimi tutuyordu. Doktora, ‘Ölecek miyim?’ diye sordum. ‘Ölmeyeceksin’ diyerek beni teselli etti. Hastalığımın tedavi edilebilir seviyede olduğunu söyledi. Doktorun bu sözlerine inanmak istiyordum ancak hiçbir şeyin garantisi yoktu. Tedavinin başarıya ulaşma şansı yüzde 70’ti. Ancak yüzde 30 ihtimali akıldan çıkaramıyordum.Kontrolün sizin elinizde olmaması çok zor. Mevcut şartların lehime olduğunu düşünmeye çalışıyordum. Yaşım ve fit oluşum benim için avantajdı.”

Hastalığını öğrendikten sonra beraber olduğu Dan McGrath , Jo Wilson ile evlendi.

Kanser teşhisi sonrası evlilik

Kanser teşhisinden sonra çocuğunun babası Dan McGrath ile konuştu. Beraber yaşıyorlardı. Haberi duyunca o da şoke oldu. Dan, partnerine destek verdi. Bir ay sonra evlendiler. Artık çoçuğunun babası resmi eşi olmuştu.

Jo Wilson hastalığını atlattığını şampanya şişesiyle poz vererek duyurdu.

İşinde döndü, hastalığı atlattı

Bir yandan hayat devam ediyordu. Jo Wilson, evlendikten sonra 30 Kasım 2022’de Sky Sports News ekrarına döndü. Bir yandan hastalıkla savaşıyor bir yandan işine devam ediyordu. İyi haberi Nisan 2023’te aldı. Kanseri yenmeşi başarmıştı. Sosyal medyasından bir şampanya şişesiyle poz vererek bunu takipçilerine duyurdu.

Wilfried Zaha’nın maliyeti belli oldu: Erden Timur Avrupa hedefini vurguladıWilfried Zaha’nın maliyeti belli oldu: Erden Timur Avrupa hedefini vurguladı

Tam anlamıyla bir savaşçı olan Jo Wilson, artık İngiltere’de olduğu kadar Türkiye’de de popüler. Sarı kırmızılılar onun İstanbul’a geleceği günü iple çekiyor ve Wilson’un ağzından ‘galatasaray’ kelimesini duymayı bir kez daha bekliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.