Karadeniz’de dev maç! Yeni Trabzonspor Beşiktaş’a karşı

Milli arada kadrosunda büyük takviyeler yapan Trabzonspor yeni transferleriyle Beşiktaş'ı konuk edecek. Bu sezon Pendikspor dışında tüm maçlarını kazanan siyah beyazlılar seriyi sürdürmek istiyor.

Spor 17 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'da Bakesetas Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'e büyük görev düşecek.

Trabzonspor, Süper Lig’in 5. haftasında yarın Beşiktaş’ı konuk edecek. Papara Park’ta saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı olarak verilecek.

Trabzonspor’da yeni transferler sahada

Karadeniz ekibinde yeni transferler Paul Onuachu, Batista Mendy, Berat Özdemir ve Umut Güneş’in ilk kez maç kadrosunda yer almaları bekleniyor. Bu sezon ligde çıktığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde eden bordo-mavililer, 6 puanla arzu ettiği başlangıcı yapamadı. Karadeniz ekibi, sahasında Antalyaspor’u 1-0 yendikten sonra İstanbul’da Galatasaray’a 2-0 mağlup oldu. Ligin üçüncü haftasında sahasında Rizespor’a karşı 3-2’lik yenilgiyle sahadan ayrılan bordo-mavililer, Kasımpaşa’yı deplasmanda 5-1’lik sonuçla geçti. Trabzonspor’da bu müsabaka öncesi Mislav Orsic, Joaquin Fernandez ve Hüseyin Türkmen’in sakatlıkları bulunuyor. Yeni transfer Nicolas Pepe’nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş'a Aboubakar müjdesiTrabzonspor maçı öncesi Beşiktaş’a Aboubakar müjdesi

Eric Bailly kafilede, Amartey yok

Beşiktaş’ın kamp kadrosu belli oldu. Siyah beyazlı takımda milli takım maçından sonra, ailesindeki rahatsızlıktan dolayı Fransa’ya geçen Aboubakar kafilede yer aldı. Yeni transfer Tayfur Bingöl ve sakatlığı geçen Ghezzal da kadroda yer alırken bel ağrısı tanısı ile tedaviye alınan Amartey ile Tayyip Talha, Trabzon’a götürülmedi.

Siyah-beyazlı ekibin Trabzonspor maçı kafilesinde şu isimler yer aldı: Mert Günok, Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Onur Bulut, Omar Colley, Ante Rebic, Salih Uçan, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Milot Rashica, Oxlade-Chamberlain, Rachid Ghezzal, Amir Hadziahmetovic, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Eric Bailly, Jackson Muleka, Jean Onana, Tayfur Bingöl, Gedson Fernandes, Semih Kılıçsoy.

Beşiktaş'ta seçim ateşi yandıBeşiktaş’ta seçim ateşi yandı

137. kez karşılaşacaklar

Trabzonspor ile Beşiktaş 137. kez karşılaşıyor. İki takım arasında oynanan müsabakalarda Beşiktaş’ın 54, Trabzonspor’un 47 galibiyeti bulunuyor. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar 187 kez fileleri havalandırırken, bordo-mavililer ise 153 gol attı. Süper Lig’de yapılan 100 maçın 37’sini Beşiktaş, 36’sını ise Trabzonspor kazandı. Beşiktaş’ın attığı 142 gole, Trabzonspor 115 golle karşılık verdi. Trabzon’da oynanan lig maçlarının 23’ünü bordo-mavili takım, 15’ini ise siyah-beyazlı ekip üstün tamamladı. 42’si Hüseyin Avni Aker Stadı, 7’si Papara Park’ta oynanan lig maçlarında Trabzonspor 68, Beşiktaş ise 61 gol attı. Bordo-mavili takımı son olarak 2020-2021 sezonunun ilk haftasında 3-1’lik skorla mağlup eden Kartal, Trabzonspor ile ligde oynadığı son 5 müsabakada kazanamadı.

Transfer şampiyonu oldum diye sevinme... Son 10 yılda sadece 3'ü ipi göğüslediTransfer şampiyonu oldum diye sevinme… Son 10 yılda sadece 3’ü ipi göğüsledi

Trabzonspor 266 günlük zinciri kırmak istiyor

İstanbul’un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı son galibiyetini, geçen sezonun 14. haftasında 24 Aralık 2022 tarihinde Fenerbahçe’yi sahasında 2-0 yenerek elde eden bordo-mavililer, daha sonra üç puan sevinci yaşayamadı. Karadeniz ekibi, Beşiktaş’ı mağlup etmesi halinde 266 gün sonra İstanbul devlerine karşı çıktığı bir maçta galibiyet almış olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.