Karadeniz’de Rizepor fırtınası

Süper Lig’in 19’uncu haftasında Rizespor, konuk ettiği Hatayspor’u 2-0'lık skorla mağlup etti. Karadeniz ekibi yedi haftadır kaybetmiyor, Hatayspor ise altı haftadır kazanamıyor.

Spor 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Rizespor maç boyu üstün bir oyun sergiledi.

İlhan Palut yönetimindeki Rizespor, kendi sahasında Volkan Demirel’in çalıştırdığı Hatayspor’u konuk etti. Maç öncesi Rizespor taraftarları, iki takımı birlikte tribüne çağırarak alkışladı.

Karşılaşmaya  hızlı başlayan ev sahibi oldu. 6’da Benhur’un sağ kanattan ceza sahası içerisine havadan gönderdiği top, kaleye yönelerek arka direğe çarptı. Oyun alanına geri dönen topu Hatayspor savunması kontrol etti. 19’da Rizespor öne geçti. Muhammet’in penaltı noktasına gönderdiği topu kontrol eden Varesonic’in dönerek güzel bir vuruşla fileleri buldu. İlk yarı bu golle Rizespor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Süper krizin anatomisi... Gün, gün, dakika dakikaSüper krizin anatomisi… Gün, gün, dakika dakika

İkinci yarıda da üstün olan Karadeniz ekibiydi. 52’de Gaich’in golü VAR kontrolü sonrası ofsay gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 82’de Hojer’in pasında Olawoyin boş pozisyonda kaleci Erce Kardeşler’i mağlup etmeyi başardı ve farkı ikiye çıkardı. Karşılaşma Rizespor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Yedi haftadır yenilmeyen İlhan Palut’un takımı bu galibiyetle puanını 29 yaptı ve aynı puanlı dördüncü Kayserispor’un hemen arkasına yerleşti. Altı haftadır kazanamayan Hatayspor’sa 19 puanda kaldı.

Ali Koç'un şifreleri... Kime ne mesaj verdi?Ali Koç’un şifreleri… Kime ne mesaj verdi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.