Sivasspor’un yükselişi sürüyor, Antalyaspor ateş hattına yaklaşıyor

Antalyaspor deplasmanında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca giden Siivasspor üst üste ikinci galibiyetini aldı ve küme düşme bölgesinden uzaklaştı. Kendi evinde 2-1 kaybeden Antalyaspor ise tehlikeyi yakından hissediyor.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sivasspor'un yükselişi Antalya'da devam etti.

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden ve fikstür yoğunluğundan olumsuz etkilenip bir dönemi küme düşme hattında dahi geçiren Sivasspor, Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor’a konuk oldu. Ligde oynadığı son 4 maçtan 1 galibiyet çıkarabilen Antalyaspor, bu gidişatı pozitife çevirmek istiyordu.

İki dişli Anadolu ekibinin karşılaşması golle başladı. Sivas’ın deneyimli golcüsü Mustapha Yatabere, savunmanın hatasını yapmayan takım arkadaşı Samuel Saiz’in asistiyle 4. dakikada kırmızı-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 22’yi gösterdiğindeyse elle müdahale sonucu penaltı kazanan konuk ekipte Max Gradel topun başına geçti. Deneyimli hücumcu hata yapmadı ve Sivasspor farkı 2’ye çıkardı. Maçın ilk yarısı böyle sona erdi.

Çekirge değil adaletÇekirge değil adalet

İkinci yarıya baskılı başlayan ev sahibi ekip 48. dakikada Larsson’la durumu 2-1’e getirdi. Maç genelinde yüzde 69 oranında topa sahip olan Antalyaspor, rakip kaleye tam 21 şut attı ancak bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Sivasspor maçı 2-1 kazandı.

Sivasspor bu galibiyetle puanını 37’ye yükseltti ve 10. sıraya çıktı. Antalyaspor ise 33 puanla 13. sırada kaldı.

Fenerbahçe vurdu vurdu, vuruldu!Fenerbahçe vurdu vurdu, vuruldu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.