Karagümrük kazandı, Pendik resmen düştü

Süper Lig'in son hafta maçında küme düşmesi kesinleşen ekiplerden Karagümrük, kümede kalmayı geçen hafta garantileyen Samsunspor'la karşılaştı. İstanbul ekibi mücadeleyi 3-1 kazandı.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Karagümrük, ligden düşen üçüncü takımı belirledi.

Süper Lig’de son hafta heyecanı yaşanıyor. Geçen hafta küme düşmesi kesinleşen ve Süper Lig’de son maçına çıkan Karagümrük, aynı şekilde geçen hafta ligde kalması kesinleşen ve Markus Gisdol yönetiminde son maçına çıkan Samsunspor’u konuk etti.

Maçın ilk yarısının son anlarında Markao’nun attığı golle devre 1-0 Karagümrük üstünlüğüyle bitti. İstanbul takımı ikinci yarıya da iyi başlayıp Ryan Mendes’le farkı ikiye çıkardı. Soner Aydoğdu 57. dakikada Samsunspor için farkı bire indirse de 72. dakikada Yunus Emre Çift’in gördüğü kırmızı kart kırılma anı oldu. Güven Yalçın 90+2. dakikada golü atıp maçın sonucunu belirledi. Karagümrük sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Karagümrük takımı sezonu 40 puanla tamamladı. Bu galibiyet, 37 puanlı Pendikspor’un matematiksel olarak küme düşmesini kesinleştirdi. Pendik, Karagümrük ve Ankaragücü’nün kaybettikleri senaryoda alabileceği 26 farklı bir galibiyetle ligde kalabilecek durumdaydı. Bu imkansıza yakın durum da ortadan kalktı.

Karagümrük teknik direktörü Tolunay Kafkas maç sonu açıklamasında “Edepli, ahlaklı, dürüst, kafasının arkasında bir şey olmayan ve her şeyi açık açık söyleyen insanlarız. Bu ligin gerçekliği yok” dedi. Markus Gisdol Samsun’a vedasında “Benim için çok güzel bir tecrübeydi. Önümüzdeki günlerde veya haftalarda tam olarak ne olacak bilmiyorum, herhangi bir kulüple konuşmam ya da temasım olmadı” diye konuştu. 

Galatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attıGalatasaray seçiminde Dursun Özbek fark attı

Sivasspor galibiyetle noktaladı

Süper Lig’de günün bir diğer karşılaşmasında Sivasspor, Kayserispor’u ağırladı. Sivas 9. dakikada Fode Koita’nın golüyle öne geçerken 24. dakikada Attamah skoru eşitledi. 53’te Mijo Caktas maçın sonucunu belirledi ve Sivasspor sezonu üç puanla tamamladı. Sivas 54 puan ve maç fazlasıyla altıncı sıraya yükseldi. Kayserispor 42 puanla 13. sırada kaldı. Teknik direktör Burak Yılmaz, Kayserispor’la sezonun son kısmında 15 maçta üç galibiyet, yedi beraberlik ve beş yenilgi aldı. Karşılaşma sonunda dikkat çeken noktalardan biri Sivasspor’un golcüsü Rey Manaj’ın adeta taraftara veda edişiydi. Bülent Uygun “Rey Manaj‘ın sözleşmesi var, belki bir yere göndermeyebiliriz. Ekonomik anlamda bizim istediğimiz teklif gelmezse bizle beraber devam edecek. Ekonomik anlamda yönetimi, camiamızı memnun edecek bir teklif gelirse göndeririz” dedi ancak 36 maçta 22 gol 3 asistle taraftarın gönlüne taht kuran oyuncu maç sonunda tribünleri selamladı. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.