Kartal Türkiye Kupası’na uçtu

Hentbolda erkekler Türkiye Kupası'nı finalde Spor Toto'yu 40-31 yenen Beşiktaş kazandı. Siyah beyazlılar 16. kez kupayı müzesine götürdü.

Spor 14 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş ilk yarının sonunda aldığı üstünlüğü maç sonuna kadar bırakmadı.

Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası’nı final maçında Beşiktaş ile Spor Toto karşılaştı. Ankara’daki THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan maç karşılıklı gollerle başlarken 4. dakikada Beşiktaş 4-3 ile ilk kez öne geçti. 10. dakika 5-5’lik eşitlikle geçildi. 9-9’dansonra siyah beyazlılar üstünlüğü ele geçirdi. Castro Pena ve Radojkovic ile goller bulan Kartal 23. dakikada 16-9’luk üstünlük sağladı. İlk yarının kalan bölümünde taraftarının da desteğiyle daha etkili oynayan Beşiktaş devreye 19-14 önde girdi.

İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümü başa baş mücadele şeklinde geçti. 42. dakikaya 25-20’lik skorla İstanbul ekibi önde girdi. Beşiktaş bu dakikalarda Radojkovic ve Cvetko’yla bulduğu gollerle 50. dakikada 34-25 üstünlük sağladı. Kalan bölümde de üstün oyununu sürdüren Beşiktaş final maçını 40-31 kazanarak 2023-2024 sezonu Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. Kartal Türkiye Kupası’nı 16. kez müzesine kazandırdı.

Final maçının ardından kupa töreni düzenlendi. Törende iki takım oyuncularına kupa ve madalyalarını Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç takdim etti. Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş oyuncuları başarılarını taraftarlarıyla birlikte kutladı. Siyah-beyazlı ekibin kaptanı Ömer Ozan Arifoğlu “Biz çok büyük bir camiayız, şu taraftarımızın güzelliğine bakın. Dünkü yarı final maçında da böyle desteklediler, bugün de böyle desteklediler. Bu kupa taraftarımıza armağan olsun, gerçekten büyük bir camiayız. Dünkü maç biraz daha zor geçmişti, bugünkü maç biraz daha kolay geçti. Bütün takımlara saygı duyuyoruz, kupayı kazanmak çok güzel bir şey. Taraftarımıza armağan olsun” diye konuştu. Beşiktaş Başantrenörü Oliver Roy Camino ise şunları söyledi: “Yaklaşık sekiz aydır çok yoğun ve iyi çalışıyoruz, bunun sonucunda bu kupa geldi. Beykoz Belediyespor’a karşı yarı finalde gerçekten çok sıkı bir maç oynadık. Bugün de aynı şekilde sıkı bir maç oynadık. Bu anlamda tüm oyuncularımızı kullanmaya ve efektif davranmaya çalıştık ve sonuca da ulaştık. Dün de bugün de taraftarımız müthiş bir atmosferde çok destek oldu. Hem dün hem bugün onların desteğiyle kazandık. Böyle bir taraftar ve oyuncuların olduğu bir kulüpte olduğum için gurur duyuyorum.”

Beşiktaş, Samsunspor'a puan verdi... Santos gitti, Serdar Topraktepe geldiBeşiktaş, Samsunspor’a puan verdi… Santos gitti, Serdar Topraktepe geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.