Oğluna ihale iddiası federasyon başkanını koltuğundan etti

Tüm faaliyetleri durdurulan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nda (TSSF) Başkan Oğuz Aydın görevi bıraktı. Aydın’ın cankurtaranların belge yenileme işlemini oğlu ve kardeşi tarafından yönetilen eğitim merkezlerine yaptırdığı iddia ediliyor.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Oğuz Aydın yönetimindeki federasyon 10 aydır toplanmıyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nda uzun süredir belirsizlik yaşanıyor. 11 spor branşında yapılması gereken karşılaşmalar yapılmaıyor, yönetim kurulu toplantıları gerçekleşmiyor. Teknik ve yönetim kurulu üyelerinden bazıları istifa ederken Gençlik ve Spor Bakanlığı, TSSF’nin tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı ve federasyon hakkında teftiş başlattı.

30 Ocak 2022 tarihinde üç oyun geçersiz sayılması sonucu Türkiye TSSF’ye başkan seçilen Oğuz Aydın, yaşanan gelişmelerinden ardından görevi bıraktığını açıkladı.

Avrupa kupalarında harika bir 2023Avrupa kupalarında harika bir 2023

Kayırma iddiası üzerine inceleme başlatıldı

Federasyona bağlı cankurtaran eğitim merkezlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yaptığı şikayetlerin de Oğuz Aydın’ı istifaya götürdüğü iddia ediliyor. Şikayet konusu ise Oğuz Aydın’ın Türkiye’deki birçok cankurtaran eğitim merkezinden belge alan cankurtaranların belge yenileme işlemini haksız ve hukuksuz bir şekilde oğlu ve kardeşi tarafından yönetilen eğitim merkezlerine yaptırması.

Haksız kazanç şikayetleri sonrasında önce TSSF’nin bütün faaliyetleri durduruldu. Bu sırada Oğuz Aydın, federasyonun muhasebe bölümünden iki personelin, genel koordinatörün, danışma ve organizasyon kurulundan birer üyenin işlerine son verildiğini duyurdu. Aralık ayı başında müfettişler görevlendirilerek federasyon yönetiminin tüm işlemleri incelemeye alındı. Spor Bakanlığı, Tahkim Kurulu’na yazı yazarak federasyonun bundan sonraki süre içerisinde izlenecek yol haritası ile ilgili bilgi istedi. Tahkim Kurulu kayyum kararı verirse federasyon yönetimine komisyon atanacak ve 2024 olimpiyatları sonunda seçim Kasım 2024’te yapılacak. Tahkim Kurulu teftiş raporları doğrultusunda seçim kararı verirse kısa bir süre içerisinde olağanüstü seçim yapılacak. Yönetmelik gereği olimpiyatlara 6 ay kala seçim yapılamıyor. Bu nedenle Tahkim Kurulu’nun çok kısa bir süre içerisinde karar alması bekleniyor.

Eski Galatasaray yöneticisi Tanrıverdi: Florya'da korku imparatorluğu yaratılmışEski Galatasaray yöneticisi Tanrıverdi: Florya’da korku imparatorluğu yaratılmış

Oğuz Aydın: Yol kazalarımız olmuştur

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın aldığı bir kararla Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun 1 Aralık Cuma günü itibarıyla tüm faaliyetlerini durdurduğu TSSF Başkanı Oğuz Aydın yayınladığı bir video ile istifa ettiğini açıkladı. Aydın şunları söyledi: “Federasyonumuzun idari kadrosundaki arkadaşlarımızla iş ve işlemlerle ilgili çatışmalarımız oldu. Bu sebeple dört kişinin federasyonumuzun lehine bir kararla ilişiğini kestim. Bu durumun federasyonumuzun planlı faaliyetlerinin işleyişiyle daha fazla olumsuz hale getirmemesi için bakanlığımıza durumu arz ettikten sonra bakanlarımız faaliyetlerimizi geçici olarak durdurmuştu. En en kısa sürede normale döneceğine inanıyorum. Aradan geçen iki yıl gibi kısa sürede eksiklerimiz ve yol kazalarımız olmuştur. Buna rağmen mevcut imkanlarla özellikle sportif alanlarda birçok başarıyı federasyon olarak kazandık. Son günlerde yaşadığım bu üzücü olaylardan dolayı camiamıza enerjisi yüksek bir arkadaşımızın bayrağı daha ileriye taşıyabilmesi için sayın bakanımıza istifa dilekçemi vererek görevden affımı istedim. Sualtı camiama destekleri için teşekkür eder yapamadıklarım için özür diliyorum.”

Kayyum mu atanacak?

1 Aralık’ta federasyonun faaliyetinin durdurulmasından 14 gün sonra Oğuz Aydın’ın başkanlıktan istifa etmesinin ardından olağanüstü genel kurul tartışmaları başladı. Yönetmelik gereği olağanüstü başkanlık seçimi yapılamıyor. Kasım 2024’e kadar TSSF yönetimine kayyum atanması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.