Kerem Aktürkoğlu hayranı Rüzgar formasına kavuştu

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferi sonrası 10 yaşındaki Rüzgar'ın gözyaşlarına hakim olamadığı video sosyal medyada gündeme oturmuştu. Görüntüleri izleyen Kerem bir mesaj kaleme alıp Rüzgar'la iletişime geçmişti. Rüzgar hediyesine kavuştu.

Spor 14 Eylül 2024
Benfica taraftarı sözünü tuttu; Rüzgar formasına kavuştu.

Kerem Aktürkoğlu’nun ani bir şekilde Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olması her ne kadar Victor Osimhen gündemi içerisinde bir nebze kaybolsa da milli futbolcunun hayranları bu gelişmeye kayıtsız kalamadı. Kerem’in 10 yaşındaki hayranı Rüzgar Sevim’in transfer haberini aldıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadığı bir video yayılıma girmesinin ardından medyanın gündemine oturdu.

Rüzgar’ın ağladığı ve Kerem Aktürkoğlu’nu çok sevdiğini dile getirdiği video sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlenmesinin ardından Kerem’e de ulaştı. Milli futbolcu videoyu alıntılayarak şu yazıyı paylaştı:

“Sevgili Rüzgar,

Hayat bize birçok şey öğretiyor; mutluluklarla beraber geçen güzel günler kadar, ayrılıklar da bu hayatın içinde. Ama biz ayrılsak da kalplerimiz birlikte atar, sen Galatasaray’dan ve Galatasaraylılığından vazgeçme lütfen. Bu renkler altında daha çok kahramanın olacak, onlarla güleceksin, gözündeki yaşlar da inşallah sadece mutluluktan akacak…

Beni affeder misin, bilemiyorum; ama sana Benfica’da giyeceğim ilk maçın formasını hediye etmek isterim. Belki böylece barışabiliriz, ne dersin?”

Benfica taraftarı Kerem’den önce davrandı

Kerem Aktürkoğlu’nun videoyu yanıtlamasıyla Rüzgar’ın ünü Türkiye sınırlarını aşarak Portekiz’e de ulaştı. Duruma kayıtsız kalamayan Benfica taraftar grubu O Cantinho Benfiquista ise elini çabuk tutup yeni transferlerinden önce davrandı.

Tribün grubu, Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’da giyeceği formayı Portekiz’den İstanbul’a gönderdi. Grubun kurucusu Goncalves yaptıkları sürprizle ilgili, “Benfica ve Kerem’in bir parçası olarak bir hediye göndermek istedik. Sosyal medyanın ve internetin gücüyle, birçok insan bir araya geldi ve sürprizi yapabildik. Bu girişimin gücüyle de Galatasaray ve Benfica’nın futbol dünyasındaki iki devasa taraftar kitlesinin birlikte el ele yürüyebileceğini gördük” dedi.

Rüzgar’a hayranı olduğu Kerem’in Benfica forması hediye edildi.

Rüzgar: Çok teşekkür ediyorum

Formasına kavuşan Rüzgar, ilk duygularını “Tam da benim giydiğim 17 numara olmuş. Çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum. Videonun böyle patlayacağını ve Benfica taraftarının da göreceğini hiç düşünmemiştim. Ama onlar beni görüp forma yolladılar. Çok teşekkür ederim” sözleriyle açıkladı.

Rüzgar daha önce Benfica’yı takip etmediğini ancak artık izleyeceğini, hayatı boyunca futbolcu olmak istediğini, okulun yanındaki sahada ise arkadaşlarıyla haftanın iki günü futbol oynadıklarını dile getirdi.

Anne Merve Sevim: Rüzgar’ın en büyük hayali buydu

Rüzgar’ın annesi Merve Sevim de süreci şu sözlerle aktardı:

“Çok güzel yorumlar geldi. Çok da şaşırdık, böyle bir şey beklemiyorduk. Bunun üzerine Rüzgar’ın videosuna Benfica taraftar grubu da bir yorum yaptı. Ondan da emin olamadım ama Rüzgar’ın annesi olduğumu göstermek için onlara Rüzgar’ın fotoğrafını gönderdim. Bize önce Portekiz bileti göndermek istediklerini söylediler ancak biz öyle bir amacımız olmadığını ve sadece amacımızın Rüzgar’ın Kerem Aktürkoğlu’na ulaşması olduğunu söyledim. Çünkü Rüzgar’ın en büyük hayali buydu. Sonra forma göndermek istediler. Sonraki süreçte biraz gümrükte sıkıntı yaşadık. Ama çözüldü. Rüzgar’a da çözülmesi sürpriz oldu. Benfica taraftarı hiç bırakmadı. Son ana kadar takibindeydi. Onlara ayrı ayrı duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.“

Benfica tribün lideri Goncalves: Benfica ve Kerem’den bir parça göndermek istedik

Hediye formanın ardından bir de mesaj gönderen Benfica taraftar grubu lideri Michael Goncalves, Kerem’in genç hayranına şöyle seslendi:

“Merhaba Rüzgar. Sürpriz. Ben bu grubun kurucusu Michael Goncalves. Grubumuz dünyanın Almanya, İspanya, İtalya ve Portekiz gibi çeşitli ülkelerinde merkezleri olan uluslararası bir gruptur. Ben Boston’daki merkezdeyim. Grubumuz Portekiz’in kuzeyinde küçük ve güzel bir kasabada kuruldu. Biz de diğerleri gibi Kerem’in Galatasaray’dan ayrılmasından sonra senin videonu gördük ve sana Benfica ve Kerem’in bir parçası olarak bir hediye göndermek istedik. Bu çok kolay olmadı. Sana forma sipariş ettik ama yolculuğu biraz zor oldu. Ama sosyal medyanın ve internetin gücüyle, birçok insan bir araya gelebildi. Onların mükemmel yardımlarıyla sana sürpriz yapabildik. Umarız ki bu senin yüzünü biraz olsun güldürebilir. Eğer Kerem’i canlı izlemek için ailenle birlikte Lizbon’a gelirsen seni ağırlamaktan dolayı mutluluk duyarız.

Biz böyle bir olayın birçok insanı bir araya getirebildiğini anladık ve bu girişimin gücüyle Galatasaray ve Benfica’nın futbol dünyasındaki iki devasa taraftar kitlesinin birlikte el ele yürüyebileceğini gördük. En büyük Benfica, en büyük Galatasaray!”

Rüzgar şimdi Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’da oynayacağı ilk maçı izlemeyi ve ilk fırsatta onunla yüz yüze gelmeyi bekliyor. Portekiz temsilcisi milli ara dönüşü ilk maçını 14 Eylül Cumartesi günü saat 22:30’da Santa Clara karşısında oynayacak.

Transferde kesenin ağzı açıldı: En pahalısı En-NesyriTransferde kesenin ağzı açıldı: En pahalısı En-Nesyri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.