Konyaspor’a Ankaragücü karşısında tek gol yetti

Konyaspor sahasında ağırladığı Ankaragücü'nü Sokol Cikalleshi'nin asisti ve Prip'in golüyle 1-0 mağlup etti.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Konyaspor, evinde Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti.

Ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor Ankaragücü’nü sahasında konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi 15. dakikada Cicaldau ile gole yaklaştı, ancak top auta gitti. Konya aradığı golü 38. dakikada buldu. Guilherme’nin pasında hareketlenen Cikalleshi’nin ceza sahası içinden pasında Prip topu ağlara gönderdi. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıda iki ekip de gol şansı bulmakta zorlandı ve maç 1-0 Konyaspor’un galibiyetiyle sonuçlandı. 19. sıradaki Konyaspor puanını 25’e yükseltirken Ankaragücü 29 puanla 11. sırada kaldı.

Karşılaşmanın ardından konuşan Ankaragücü basın sözcüsü Hüseyin Aytekin “Son dakikalarda tartışmalı bir pozisyon var. Oyuncularımızın hepsi net bir şekilde topun rakip oyuncunun eline değdiğini söylüyor. Belki yayıncı kuruluş kameralarında o görüntü çok daha net görünmese de aslında net bir penaltı” dedi.

Fenerbahçe liderliği Kadıköy'de bıraktıFenerbahçe liderliği Kadıköy’de bıraktı

‘ 20 bin seyircimizle Galatasaray’a karşı oynayacağız’

Son günlerde Eryaman Stadyumu’nun zemini tartışma konusu yaratmıştı. Galatasaray’ın gelecek hafta oynanacak maçın yerinin değişmesi için TFF’ye başvurması bekleniyordu. Konuyla ilgili olarak Aytekin “Şu an dokuz günlük bir ara var ve çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Yani sahanın o günün çok ilerisinde olacağı kesin. Ankara’da şu an hava şartları aynı bugün Konya’daki gibi çok da iyi gidiyor. Bugün biz bu konuyu niye tartışıyoruz açıkçası anlamıyorum. Bu konunun bir yerlere çekilmesini istemiyoruz. O gün 20 bin seyircimizle kendi sahamızda Galatasaray’a karşı oynayacağız. Bunun çok manipüle edilmesini de istemiyorum” dedi.

Göztepe, gözünü Süper Lig'e diktiGöztepe, gözünü Süper Lig’e dikti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.