Kopenhag, Galatasaray karşısına formsuz geliyor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi A Grubu son maçında deplasmanda karşılaşacağı Kopenhag oynadığı son 5 resmi maçta galibiyet alamadı.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kopenhag son 5 resmi maçından galibiyet alamadı.

Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nun düğümü 12 Aralık tarihinde çözülecek. Gruptan çıkmayı garantileyen tek takım Bayern Münih, sonuncu Manchester United’a konuk olacak. United için galibiyetin tek seçenek olduğu maçla aynı anda grubun kaderi Parken Stadyumu’nda belli olacak.

İlk 5 hafta sonunda topladığı 5 puanla 2. sırada bulunan Kopenhag, aynı puanla 3 sırada bulunan Galatasaray’ı ağırlayacak. İstanbul ekibi maçı kazanması halinde adını son 16 turuna yazdıracak. Beraberlik Kopenhag’ın turlaması veya Manchester’daki maçtan gelecek habere göre grubu 3. sırada bitirmesi anlamına gelecek. Yenilgi halinde Galatasaray Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmek için Bayern Münih maçından haber bekleyecek.

Galatasaray'da Mehmet Büyükekşi'ye büyük tepki: Üyelikten atınGalatasaray’da Mehmet Büyükekşi’ye büyük tepki: Üyelikten atın

Ancak sarı-kırmızılılar iç sahada 2-2 berabere kaldığı Kopenhag’ın son derece formsuz haliyle karşı karşıya gelecek. Parken Stadyumu’nda 2000 senesinde çıktığı UEFA Kupası finalini kazanan ve tarihindeki 2 Avrupa kupasından ilkini müzesini getiren Cimbom karşısında son 5 resmi maçının hiçbirini kazanamamış bir rakip bulacak.

Kopenhag son olarak Danimarka Kupası çeyrek final maçında sahasında Silkeborg’a 2-0 yenildi. Son galibiyetini 8 Kasım’da Manchester United’ı sahasında 4-3 yenerek alan ekip o tarihten bu yana Brondby ve Bayern Münih ile golsüz berabere kalırken, Viborg, Aarhus ve Silkeborg’a yenildi. Son mağlubiyetin ardından konuşan orta saha oyuncusu Rasmus Falk “Bize bir şey oldu. Ne olduğunu bilmiyorum ama çok kötü oynuyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Kopenhag, Danimarka Kupası çeyrek final rövanşında 9 Aralık Cumartesi günü Silkeborg, 12 Aralık’ta da Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Hakemin kariyerini ekrana verilmeyen görüntü bitirmiş: Maç, Rizespor-GalatasarayHakemin kariyerini ekrana verilmeyen görüntü bitirmiş: Maç, Rizespor-Galatasaray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.