Korsan yayın için Google’a başvuru yaptılar

Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da korsan maç yayınları sorun. LaLiga, Google'dan Android telefonların korsan yayınlara erişmesini yasaklamasını istedi.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
LaLiga yönetimi korsanla savaşmak için Google'e başvurdu

LaLiga yönetimi, korsan yayınlara karşı somut olarak harekete geçerek Google’dan korsan yayınların merkez üssü haline gelen IPTV uygulamalarının indirilmesini engellemesini talep etti.

Spor Etkinliklerinde Korsanla Mücadele toplantısında konuşan LaLiga CEO’su Javier Tebas, bugüne kadar 1 milyondan fazla yasa dışı canlı yayın indirmeyi sağlayan 58 aplikasyonu kaldırttıklarını söyledi. Tebas, şimdi de Android cihazlardaki yasa dışı maç yayınların engellenmesi için Google ile temasa geçtiklerini açıkladı.

Bir maçtan fazlası! Barcelona ile Sevilla birbirine girdiBir maçtan fazlası! Barcelona ile Sevilla birbirine girdi

‘Çocuk istismarıyla aynı tuttu’

Tebas, “Google, telefonlarda çocuk istismarına yönelik içerikleri takip edip bunları engelleyebiliyor. Bunun aynısını bundan sonra yasa dışı maç yayınları için de yapabilir” diye konuştu.
1.1 milyon kişi La Liga’yı kaçak izliyor. Tebas, İspanya’da 1.1 milyon kişinin yasa dışı yollarla sportif içerikleri izlediğini belirtti. Verilere göre bunların 800 bini LaLiga’yı izlemek için Android cihazlar kullanıyor. 300 bin kişiyse Apple cihazlarını kullanıyor. Tebas, korsana karşı Google’ın dışındaki platformlarla da görüştüklerini sözlerine ekledi.

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, La Liga'ya savaş açtı: Irkçıların ligiReal Madrid’in yıldızı Vinicius Junior, La Liga’ya savaş açtı: Irkçıların ligi

Avrupa’da korsan yayın yüzde 3 arttı

Söz konusu toplantıda İspanya Yüksek Spor Konseyi’nin paylaştığı verilere göre Avrupa Birliği’nde korsan içerikler 2022’de yüzde 3’ün üstünde artış gösterdi. Teknik olarak Google, kullanıcıların Android veya Apple işletim sistemine göre çalışan telefonları kullandıklarını tespit edebiliyor.

TFF’ye yayınları kesme hakkı

Türkiye’de de korsan yayınlara karşı çalışmalar yapılıyor. Geçen sezon Türkiye Futbol Federasyonu’nuna korsan yayınları erişimi doğrudan engelleme hakkı verilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.