Kulüpler Birliği’nde büyük sürpriz: Ali Koç yeniden başkan

TFF seçimleri öncesi Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı bırakacağını açıklayan Ali Koç 18 kulübün desteğiyle görevde kaldı. Fenerbahçe Başkanı'na tek ret oyu Galatasaray'dan geldi. Ali Koç TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte çalışacak.

Spor 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini sürdürecek.

Kulüpler Birliği Vakfı’nda başkanlık seçimi vakfın Maslak’taki merkezinde yapıldı. Toplantıda Kulüpler Birliği Başkanlığı’na bir kez daha mevcut başkan Ali Koç seçildi.

Seçimin yapıldığı toplantıya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Süper Lig’deki diğer kulüplerin başkan ya da temsilcileri katıldı. Ali Koç’un görevinden ayrılması bekleniyordu ancak Fenerbahçe Başkanı Kulüpler Birliği’ndeki görevini üstlenmeye devam edecek.

Toplantının ardından açıklama yapan Ali Koç “İnşallah kulüplerle beraber yeni federasyon iyi işler yapar. Geç bile kaldık. Kulüplerin futbolun geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda çok daha fazla söz sahibi olması gereken döneme geldik. Avrupa’da da bu böyle. Kulüpler ciddi anlamda Avrupa’da söz sahibi. Benzer bir iklimi ülkemizde yaşarız” dedi.

Yabancı kuralına da değinen Koç “Bu yabancı kararı biz hep beraber oy birliğiyle bir evvelki federasyon ile yapmış olduğumuz çalışmayla kararlaştırmıştık. Önümüzü görebilmek için bu çalışma çıktı. İyi çalışmalarımızdan biridir bu. Yeni başkanımız seçim döneminde de vaat olarak da bu konuda yardımcı olacağını söylemiş kulüplere. Bu 14 yabancı kuralı herkese uyan bir karar. Burada önemli olan hepimizin menfaati” dedi.

Murat Özkaya: İstikrarda hayır vardır

Kulüpler Birliği’ndeki seçim öncesi başkanlığa aday olacağı konuşulan Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, Ali Koç’un göreve gelmesinin ardından şu açıklamaları yaptı:

“İstikrardan yana kullandı, arkadaşlar kararlarını. İstikrarda da hayır vardı. Yeni bir federasyon var, bu federasyonla ilişkileri yönetmek ve kulüplerin isteklerini doğru anlatabilmek gerekiyor. Bence hayırlısı oldu, Türk futbolu için de hayırlı olsun. Ama Türk futbolunun işi çok zor. Birlikte bu işin üstesinden gelmeliyiz. TFF’nin de en kısa zamanda doğru şekilde yapılanıp yol alması lazım. Artık barış ve mutluluk olsun, yeni sezon hayırlı olsun.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.