Kulüpler Birliği’nde şaşkına çeviren diyalog: Beşiktaş umrumda değil!

Mehmet Büyükekşi dışında TFF Başkanlığı için adaylığını koyan kimse olmadı. Kulüpler Birliği toplantısında Büyükekşi'nin kendisini desteklemeyen Beşiktaş için "Umrumda değil" dediği belirtildi. Ali Koç ise Çebi'ye 'Büyükekşi konusunda yanındayız' diyen başkanların dönüşünde şaşırmış...

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş, seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi'ye destek vermeyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu’nda adaylık başvurusu sona erdi. Mehmet Büyükekşi, seçimlere tek aday olarak gidiyor. Kulüpler Birliği’nde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katıldığı toplantıda yaşananlar ortaya çıktı. Sözcü’de yer alan habere göre Kulüpler Birliği toplantısı öncesi başkanların çoğu Mehmet Büyükekşi’ye destek verdiklerini söyledi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, başlangıçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yanında olduklarını söyleyip sonra fikir değiştirerek Büyükekşi’ye destekte bulunan başkanlara “Arkadaşlar, hani Ahmet Nur Çebi’yi destekliyorduk? Ahmet Bey’e ayıp olmuyor mu?” dedi.

Kulüpler Mehmet Büyükekşi'ye destek verdi, Beşiktaş rest çekti! KavgaKulüpler Mehmet Büyükekşi’ye destek verdi, Beşiktaş rest çekti! Kavga

Mehmet Büyükekşi’nin katıldığı toplantının ikinci bölümünde ise Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı şunları söyledi: “Burada anlatacaklarım kulübümün kurumsal görüşüdür. Sayın Büyükekşi, başkan Çebi’nin yakınlarını arayarak şahsımıza tribünlerimizden küfür edildiğini ve bunun Çebi tarafından organize edildiğini söylemişsiniz. Bu hoş olmayan bir suçlamadır. Bunu anlatan, kırgın olduğunuzu da söyledi. Çok üzüldüğümüzü bilin. Başkanımız böyle bir tavırda olmaz. Tribünlerimizin 32 bloğunun Konya maçında cezalı olduğunu ve bu koltukların başkalarına devredildiğini de unutmayın. TFF’nin yanlı, taraflı tavırları sizin de Beşiktaş’ı küçümseyen, aşağılayan sözleriniz var. Camia şahsınıza yönelik büyük bir kırgınlık içindedir. Bu kırgınlığı aşmak için herhangi bir açıklama yapmayı, çıkıp Beşiktaş camiasına üzüntülerinizi ifade etmeyi neden düşünmediniz? Başka bir kulübün başkanı ne söylüyorsa aynısını dile getirdiniz.”

Önümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değilÖnümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değil

Beşiktaş 2. Başkanı Baltacı, “Camiamız, başka bir kulübün ağzı ile konuştuğunuzu, Beşiktaş’ı ‘o kulüp, bu kulüp’ gibi söylemlerinizle aşağıladığınızı düşünüyor. Ve bu yüzden size karşı yumuşak davranıldığını düşünenlerce Başkan Çebi’nin ailesine nasıl küfür edildiğini biliyor musunuz? Tribünlerden size gelen küfürlere üzülürüz ama sizin kızgın olmanızı anlayamayız” dedi.

Büyükekşi: Camianız bana taktı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise “Ligden çekilen takımlarla ilgili alınan karardan sonra camianız bana taktı” diyerek kendisini savundu. Baltacı, “Açıklamanızda ‘akıl dışı, mantık dışı’ derseniz, kendinizi itiraf etmiş, bize de ‘akılsız’ diyerek saygısızlık yapmış olursunuz. Çarpıtıyorsunuz, tarihleri karıştırıyorsunuz. 11 Şubat’ta bir kulübün istediği gibi karar verdiniz. O kulüple iyi ilişkiler içinde olduğunuz konuşuluyor. Toplantıdan ayrılıyorum. Beşiktaş olarak size destek vermiyoruz” dedi. Baltacı’nın bu hareketinin karşısında Büyükekşi ise şunları söyledi: “Sizin desteğinize ihtiyacım yok beyfendi. Beşiktaş da umrumda değil.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.