Kulüplerin isteği net: Büyükekşi gitsin, çok adaylı seçim yapılsın

Türkiye Profesyonel Futbol Kulüpleri Platformu'nun tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Buluşmada 40'a yakın kulüp temmuz ayında yapılacak TFF seçimlerini masaya yatırdı.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye Profesyonel Futbol Kulüpleri Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda değişim için imza toplayan kulüplerin oluşturduğu Türkiye Profesyonel Futbol Kulüpleri Platformu ilk kez toplandı. Toplantıya Kasımpaşa Başkanı Mehmet Fatih Saraç, Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile bazı Süper Lig takımlarının yöneticileri katıldı. Ayrıca alt lig kulüplerinin başkanları ve yöneticileri de toplantıda hazır bulundu.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu katılımcılara teşekkür ettikten sonra şu sözleri söyledi:

“Konumuz Türkiye Futbol Federasyonunun erken seçimi. Yaptığımız bir imza kampanyası var. Ben seçimin yapılacağına inanmıyorum ama yine de bu konuyu konuşacağız. Gelecek başkana Türk futbolundaki eksikleri göstermek istiyoruz. Bu platformda da eksiklikleri tartışacağız”

Heyet İstanbul’da bir otelde toplandı.

‘Büyükekşi tek aday olursa boykot edelim’

Değişim isteyen 120 kulüp başkanıyla tek tek görüştüğünü belirten Sarıalioğlu, “Kimse Büyükekşi’yi istemiyor. Geç yapılan kongrenin zararlarını anlattık ama direndiler. Büyükekşi’nin aday olacağını sanmıyorum. Ola ki tek aday olarak seçime girerse boykot edip salonu terkedelim. İmza kampanyası sırasında bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları devreye girip baskı yaptı. Ama 147 imza toplandı. Hatta bir kulüp başkanına imza vermemesi karşılığında kümede kalma garantisi verildi. Ortada TFF başkan adayları var. İkisiyle görüştük. Şimdilik hiç kimseye destek sözü vermedik. Önce seçim kararı alınsın. Ondan sonra görüşür gerekirse ortak hareket ederiz” dedi.

Sarıalioğlu’nun ardından söz alan  İstanbulspor Kulübü Başkan Yardımcısı Bayram Saral Türk futbolundaki sorunlarla ilgili sunum yaptı.

İstişarelerin ardından birtakım ortak kararlara varıldı.

Kulüpler üç hedef üzerinde uzlaştı

Toplantıda konuşan Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ilk imza verenlerden biri olduğunu belirterek, “İlk imza veririz diyen Galatasaray imza vermedi. Sonradan imza veren Ali Koç hedef seçildi. Bizim Mehmet Büyükekşi ile kişisel sorunumuz yok. TFF’deki o yapı ile sorunumuz var. İmza verenler olarak Türk futbolunda dip dalgayla ‘Erdemler Hareketi’ başlattık. Türk futbolu, “Büyükler-Kollananlar-Filistinliler” olarak üçe bölünmüş durumda. Ankaragücü nasıl düştü, Karagümrük’ü düşürmek için kimler operasyon yaptı?
Özgür irademizle başkan ve yönetimini seçmek istiyoruz. Dayatma adaylarla yol yürümeyeceğiz. Bu yönetimi ibra etmeyeceğiz. Ziraat Türkiye Kupası’na katılmayacağız deyince sopa göstermeye başladılar. Neymiş ligden düşüreceklermiş. Ama ZTK’nın kulüplere mali yükünü sorgulayan yok. Kulüpler orada zarar ediyor. Sakatlıklar cabası. Mali yükü azaltalım orta yol bulalım demiyorlar.
Alt kulüplerin delege sayısı artırılmalı. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları tarafından bazı kulüpler reklam verilerek fonlanıyor. Bu para havuzda toplanıp tüm kulüplere dağıtılmalı. İddia payları artırılmalı. Alt liglere naklen yayından daha fazla pay verilmeli. Bu yönde teklifler gelirse söz veriyorum Kasımpaşa kulübü olarak ilk imzayı ben atacağım.

Buluşmada son olarak söz alan Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ise “Bu federasyona ilk istifa çağrısını 18 kulüple Aralık ayında yaptık. Türk futbolunda kazanmak arsızlaştırıldı. Kazanmak yetmiyor frakibin canını yakacak hareketler yapılıyor. Kaybetmek onursuzluk gibi gösteriliyor. Karagümrük olarak biz bu mücadelede bedel ödedik. Geri adım atmamak lazım. Öyle ya da böyle bu seçim yapılmalı. Herkeste bir kaygı var seçim yapılmayacak diye. Öğrendiğimiz kadarıyla UEFA’ya seçim bildirimi yapılmış” dedi.

Toplantıda fikirlerini dile getiren isimler “Çok adaylı bir seçim yapılsın”, “Tek aday dayatması olursa oy kullanmayıp boykot edilsin” ve “Büyükekşi tekrar aday olursa ibra etmeyelim” görüşleri üzerinde uzlaştı.

Aziz Yıldırım 'gelecek' diyor, Mourinho teklifi doğruluyorAziz Yıldırım ‘gelecek’ diyor, Mourinho teklifi doğruluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.