Kuntz: A milli takım seviyesinde baskı her maçta her olur…

Bu akşam oynanacak Türkiye-Letonya maçı öncesinde Stefan Kuntz ve Umut Nayir kameralar karşısına geçti. Maçın oynanacağı stadyumda düzenlenen basın toplantısında Kuntz, bu seviyede baskının her zaman var olduğunu söyledi.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Umut Nayir ve Stefan Kuntz, Letonya-Türkiye maçı öncesi konuştular.

Bu akşam oynanacak milli maç öncesi teknik direktör Stefan Kuntz ve oyunculardan Umut Nayir, maçın oynanacağı Skonto Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısına katıldılar. Alman teknik direktör, oynanacak maçın öneminin farkında olduklarını vurguladı. Milli takımın başında 20. ayını geçirdiğini söyleyen Kuntz, daha önceki Letonya maçlarından sonra bu maçın daha az baskı altında geçeceğini beklediğini söyledi. Tecrübeli isim, Cenk Tosun ve Enes Ünal gibi isimlerin yokluğunu “Bu oyuncular as oyuncular olduğu için ister istemez takımda eksiklik hissedilecektir. Böyle oyuncular eksik olduğunda, diğer oyuncular onların açığını kapattılar, yine aynısı olacağını düşünüyorum” şeklinde değerlendirdi.

Erden Timur’dan transfer açıklaması, parola: Gündemimizde yokErden Timur’dan transfer açıklaması, parola: Gündemimizde yok

Kuntz, Letonya ve Galler maçında alınacak olası kötü sonuçların görevine mal olabileceği yorumlarının baskı yaratıp yaratmadığıyla alakalı soruya “Eğer A Milli takım seviyesinde görev alıyorsanız, her maçta baskıyı hissedersiniz. Yarınki maçın diğer maçlardaki baskıdan hiçbir farkı yok. Sonuçta üst sıralarda yer almak ve Avrupa Şampiyonası’na gitmek istiyorsak en az üç rakibimizi geride bırakmamız gerekiyor. Uluslar Ligi dolayısıyla Avrupa Şampiyonası için bir şansımız daha olsa da o bizim için bir ekstra, normalde bu elemeler üzerinden gitmek istiyoruz. A milli takım seviyesinde, baskı her maçta hoca ve oyuncular için olacaktır. Yalnızca bu iki maç sonunda değil, tüm maçlar sonunda zirvede olmak isterim” şeklinde yanıt verdi.

Kuntz, Arda Güler’le alakalı gelen soruyaysa gelecekte milli takım için kilit bir oyuncu olacağını düşündüğünü ve son dönem kendisini fazlasıyla geliştirdiğini söyleyerek cevap verdi.

Fenerbahçe Arda Güler'e sözünü tuttuFenerbahçe Arda Güler’e sözünü tuttu

Baskıdan çok fırsat

Oyunculardan Umut Nayir ise iki golcü Cenk ve Enes’in sakatlıklarının kadrodaki golcüler için baskıdan çok fırsat yarattığını ifade ederek, “Enes ve Cenk gibi önemli oyuncuların olmaması, benim ve diğer arkadaşlarımız için fırsat olacaktır. Kime rol düşerse düşsün milli takıma çağırıldıysak, biz buna layık olduğumuzu ve bunu yapabileceğimize inandıkları için çağırıldığımızı düşünüyorum” dedi. Nayir, Letonya karşısında geçmişte yaptıkları hataları yinelemek istemediklerini belirtirken transferi hakkında yorum yapmadı.

Fenerbahçe’ye 5 yıldızlı forma sevkiFenerbahçe’ye 5 yıldızlı forma sevki

“Favori Türkiye”

Letonya teknik direktörü Dainis Kazakevics ise bu akşamki maçta favorinin Türkiye olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, yarın favori olarak sahaya çıkacak. Bizim de bu maç için kendi taktiğimiz olacak. Karşımızda çok güçlü bir takım var. Ben oyuncularıma güveniyorum, yarın iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Yarın sahada ne olacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Teknik direktör, Türkiye’nin birçok pozisyonda yetenekli oyuncuları olduğunu vurguladı ve forvet pozisyonundaki eksikleri de rahatlıkla giderebileceklerini ifade etti.

Türkiye – Letonya maçı bu akşam 21.45’te başlayacak.

Jude Bellingham resmen Real Madrid’deJude Bellingham resmen Real Madrid’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.