Kupa Volley’de finalin adı Fenerbahçe- Eczacıbaşı

Kupa Volley son dörtlü turunda THY'yi 3-1 yenen Fenerbahçe ve VakıfBank'ı 3-2 deviren Eczacıbaşı finale yükseldi. CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde elenen iki takım kupayı almak için karşılaşacak.

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, THY maçı büyük bir mücadeleye sahne oldu.

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finaline altın sette veda eden Fenerbahçe, Kupa Volley’i kazanmak için Ankara’ya geldi. Sarı lacivertlilerin yarı finaldeki rakibi ligde bir kez yenip bir kez kaybettikleri Türk Hava Yolları’ydı.

Özellikle servislerde çok etkili bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, ilk seti 25-19 almayı başardı. İkinci sette THY’nin Van Ryk’ın şovu vardı. Defansta Kanadalı voleybolcuyu durduramayan sarı lacivertliler seti 25-22 kaybetti ve maça 1-1 denge geldi. Üçünçü sette Fenerbahçe skor 13-12’yken Meliha Diken’in servis turunda 11 sayılık bir seri yakaladı. Seti 25-13 kazanan Kanarya son sete de hızlı girdi. Rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen sarı lacivertlileri seti 25-20 maçı da 3-1 kazandı.

Eczacıbaşı- VakıfBank maçının yıldızı Boskovic oldu.

Boskovic 41 sayıyla Eczacıbaşı’nı finale taşıdı

Fenerbahçe’nin finalist olmasından sonra gözler iddialı iki takım Eczacıbaşı- VakıfBank karşılaşmasına çevrildi. Karşılaşmaya iyi başlayan Eczacıbaşı oldu. Özellilke Boskovic’in başarılı oyunuyla ilk iki seti 25-18 ve 25-23 aldı. Ancak VakıfBank pes etmedi.

Gabi, Zehra Güneş ve Thompson’la direnen sarı siyahlılar çekişmeli geçen üçüncü seti 22-25 ve dördüncü seti 26-24 aldı ve maçı final setine taşıdı. Heyecan fırtınası burada da sürdü. Boskovic’in tekrar sete ağırlığını koymasıyla setin sonunda öne geçen Eczacıbaşı seti 15-12 maçı da 3-2 kazandı. Eczacıbaşı’nda Boskovic, aldığı 41 sayıyla maçın yıldızı oldu. Kadınlar Kupa Voley’de Fenerbahçe ve ve Eczacıbaşı arasındaki final maçı, pazar saat 17.00’de oynanacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray play-off öncesi 'efe'lendi!Fenerbahçe ve Galatasaray play-off öncesi ‘efe’lendi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.