Türkiye’den sonra Avrupa’da da 5 yıldızlı polemik

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi eleme maçında Zimbru karşısına 5 yıldızlı forma ile çıkması Galatasaraylımları sinirlendirdi. Sarı kırmızılılar, sosyal medya üzerinden Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet etti.

Spor 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin Zimbru maçına 5 yıldızlı forma ile çıkmasıyla yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında devam eden 5 yıldız polemiği Avrupa sahnesine taşındı. Fenerbahçe, 28 şampiyonluğunun sayılması için iki yıl önce Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurdu. Mehmet Büyükekşi’nin yeniden TFF Başkanı seçilmesiyle sarı lacivertlilerin başvurusuna yanıt verildi. Konunun incelenmesi için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Galatasaray, TFF’nin bu kararına büyük tepki gösterirken Fenerbahçe AŞ logosu 5 yıldızlı olarak değiştirildi ve sarı lacivertliler bunu kullanmaya başladı.

Ali Koç'tan Galatasaray'a büyük suçlama: Zaha...Ali Koç’tan Galatasaray’a büyük suçlama: Zaha…

Fenerbahçe, yeni sezonun ilk resmi maçına Avrupa Konferans Ligi’nde Zimbru karşısında çıktı. Futbolcuların üzerindeki formada ise 5 yıldız vardı. Bu duruma tepki gösteren Galatasaray taraftarları sosyal medya üzerinden UEFA’ya şikayet etti.

Fenerbahçe’den UEFA’nın 5 yıldızlı paylaşımına yorum

Polemik sürerken Avrupa Konferans Ligi’nin resmi hesabından Fenerbahçe- Zimbru maçı için paylaşım yapıldı. Paylaşımda 5-0 biten müçtü golleri atan Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Edin Dzeko, Szymanski ve Joshua King’in ismi sayılarak “Fenerbahçe’den 5 yıldızlık performans” denildi. Sarı lacivertliler bu tweeti alıntılıyarak “5 yıldızlık performans… Evet, tam da bunu söylüyoruz” paylaşımı yaptı.

Federasyon ve UEFA’dan görüş alınmamış

Hürriyet’in haberine göre, Fenerbahçe, sahaya 5 yıldızlı forma ile çıkma konusunda TFF’den ya da UEFA’dan görüş almadı. Federasyon kaynaklarına göre 5 yıldızlı forma UEFA’ya bildirilmedi. Şimdi UEFA’nın vereceği karar bekleniyor.

Galatasaray'ın stadyum toplantısında gündem Fenerbahçe'nin 5 yıldızıGalatasaray’ın stadyum toplantısında gündem Fenerbahçe’nin 5 yıldızı

UEFA talimatı ne diyor?

UEFA’da kulüpler başlığının 6. bendinin 3/c fıkrası: “Ulusal talimatlar gerektiriyorsa, isim/ logo vb ticaret odası ya da denk bir kuruluş tarafından tescil edilmelidir. İsim/logo, futbol federasyonunda kayıtlı ve ulusal müsabakalarda kullanılıyor olmalıdır. İsim/logo ticari bir ortağın reklamını yapamaz. Bu kuralın istisnaları, ilgili kulübün gerekçeli talebi üzerine UEFA yönetimi tarafından belirli bir istek durumunda kabul edilebilir. Talep edilmesi halinde kulüp, UEFA yönetimine gerekli kanıtları sağlamalıdır..

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.