Kyle Walker: Babam sayesinde böyle bir futbolcu oldum

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen savunma oyuncusu Kyle Walker babası sayesinde bu kadar iyi bir futbolcu olabildiğini açıkladı.

Spor 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Kyle Walker'ın neden bu kadar sert bir oyuncu olduğu anlaşıldı.

İngiliz futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en iyi savunmacılardan biri olan Kyle Walker birkaç sezondur Pep Guardiola’nın da vazgeçilmezi. Takımı Manchester City ile beraber sayısız başarıya imza atan Walker bu başarılara nasıl ulaştığını açıkladı. Walker buralara gelmesinde babasının önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Deneyimli savunmacı “Onunla futbola gitmekten nefret ederdim. İyi de oynasam kötü de oynasam arabaya bindiğimde gözyaşlarına boğulurdum. Bunu doğru yapmadığımı, şunu doğru yapmadığımı söylerdi. Bunu beni incitmek istediği için yapmazdı. Önemsediği için yapardı” dedi.

Walker babasının çok çok zor beğenen biri olduğunu “Bazen o arabaya binmek çok ama çok zor oluyordu, annem ‘Michael, onu rahat bırak, iyi iş çıkardı’ diyordu.” ”Üç gol atardım. Ama o ‘hayır, altı gol atmalıydın’ derdi. Sadece kariyerimde biraz daha büyüdüğümde ‘tamam, iyi oynadın oğlum’ dedi. City’de birkaç yıl geçirdikten sonra. Sanırım o zaman ‘Biliyor musun, gerçekten futbol oynayabiliyor’ dedi” sözleriyle açıkladı.

İlkay Gündoğan eve dönüyorİlkay Gündoğan eve dönüyor

Walker babasından gördüğü bazı şeyleri kısmen çocuklarına aktardığını belirterek “Hala hayattaki bazı şeyleri – bana kazanan olmayı öğrettiği yerleri – çocuklara da yerleştirmeye çalıştığımı hissediyorum, şimdi çocuklarımla oynarken kazanmalarına izin vermiyorum. Kazanmalarına izin vermeye devam edersem kaybettiklerinde bu onlar için travmatik olacak. Bahçede ya da başka bir yerde küçük bir oyun oynayacağız ve ben elimden gelenin en iyisini yapacağım, çünkü bunun onlara bunu aşılayacağını hissediyorum” dedi.

90 kez İngiltere Milli Takım formasını terleten Walker 2017 yazında 52 milyon euro karşılığında Tottenham’dan Manchester City’ye transfer olmuştu. Walker burada bir Şampiyonlar Ligi, bir FIFA Dünya Kulüpler Kupası, bir UEFA Süper Kupası, altı Premier Lig, iki FA Cup, dört Lig Kupası ve iki Community Shield zaferi yaşadı.

Cristiano Ronaldo da YouTube alemine katıldıCristiano Ronaldo da YouTube alemine katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.