LaLiga, Vinicius’a yapılan ırkçı saldırıları soruşturuyor

Vinicius Jr, Real Madrid’in deplasmanda Barcelona’yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın son bölümünde ırkçı tezahüratlara maruz kaldı. LaLiga yönetimi konunun araştırıldığını belirtti.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Vinicius'a yine ırkçılık, lig yönetimi devrede.

Real Madrid, sezonun ilk El Clasico’sunu Barcelona Olimpiyat Stadı’nda 2-1 kazandı. Maça damgasını vuran ayrıntılardan biri yine ırkçılık oldu. Madrid’li Vinicius Jr, maçın son bölümünde oyundan çıkarken tribünden gelen ırkçı saldırıların hedefi oldu. Barcelona Kulübü’nden yapılan açıklamada “Barcelona her zaman futbolun ve sporun rakibe saygı çerçevesindeki değerlerini savunuyor, Real Madrid maçı sırasında meydana gelen ırkçı hareketleri araştırıyor” denildi. Brezilyalı geçtiğimiz mart ayında oynanan El Clasico’da da ırkçı tezahüratlara maruz kaldı.

Oyuncu geçtiğimiz hafta da Sevilla deplasmanında benzer bir olay yaşamış, Sevilla bu saldırıyı yapan taraftarın tribünlerden menedildiğini açıklamıştı. Vinicius da Sevilla’ya aldıkları hızlı aksiyondan ötürü teşekkür etmişti. 23 yaşındaki kanat oyuncusu geçtiğimiz sezonun sonunda Valencia deplasmanında neredeyse tüm stadyum tarafından ırkçı tezahürata maruz kalmış, olay uzun süre gündemden düşmemişti.

El Clasico'da dili İlkay Gündoğan değil Jude Bellingham çıkardıEl Clasico’da dili İlkay Gündoğan değil Jude Bellingham çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.