LaLiga’da kimlik değişimi: İşte karşınızda LaLiga EA Sports

Önce LaLiga BBVA ve sonra LaLiga Santander isimleriyle karşımıza çıkan İspanya Birinci Futbol Ligi, kimlik değişimine gitti ve yeni sponsorunun spor oyunları üzerine uzmanlaşmış şirket EA Sports olduğunu duyurdu.

Spor 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
LaLiga'da kimlik değişimi.

LaLiga, 2023-24 sezonu öncesi kimlik değişimine gidiyor. İsim sponsorunu değiştiren lig, yeni logosu ve yeni ismiyle futbol severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 4 Haziran’da duyurulan ve görücüye çıkan logonun arkasında EA Sports ismi yer alacak. Birleşik Amerikalı bilgisayar oyunları üreten Electronic Arts kuruluşunun bir markası olan EA Sports, spor oyunları üzerinde uzmanlaşmış bir şirket ve artık LaLiga’ya isim sponsoru olacaklar.

2 katı kazanç

LaLiga, Santander’le olan anlaşmasıyla beraber LaLiga 2’nin sponsoru Smartbank’la da anlaşmasını sonlandırdı. İkinci ligin adı bundan böyle LaLiga Hypermotion olacak. EA Sports ise LaLiga’nın anlaşmasına göre lig, önümüzdeki 5 senede her yıl için yaklaşık 40 milyon Euro kazanacak. Buna göre LaLiga, son anlaşmasının yaklaşık 2 katı kadar gelir elde edecek. Söz konusu işbirliği, LaLiga’nın ilk global marka isim sponsorluğu işbirliği olarak kayıtlara geçti. LaLiga’nın ikinci ligine ismini veren Hypermotion ise EA SPORTS FC oyunlarında kullanıcıya daha gerçekçi bir deneyim sunmak adına kullanılan teknolojinin ismi.

Osasuna Avrupa kupalarından men edilebilir: Şike, zimmete para geçirme…Osasuna Avrupa kupalarından men edilebilir: Şike, zimmete para geçirme…

Yeni slogan

LaLiga, yapılan açıklamada ikinci ligde böyle bir isim değişikliğine gitmelerinin nedeni olarak lige farklı bir kimlik kazandırmak ve ismindeki “2” ibaresinden kurtarmak olduğunu açıkladı. LaLiga’nın yeni anlaşmasıyla beraber lig, EA Sports aracılığıyla kullanıcı deneyimini artıracak ve yayıncılık anlamında da gelişmeler kaydedecek yeniliklere imza atmayı hedefliyor. İleri teknolojinin lig pazarlamasındaki rolünü artırmayı hedefleyen yönetim, fiziksel dünyayla sanal dünya entegrasyonunu geliştirmeyi amaçlıyor. 11 Ağustos’ta başlayacak ligin yönetimi ayrıca “Bu futbol değil, bu LaLiga” olan sloganı “Futbolumuzun gücü” olarak değiştirdi.

LaLiga EA Sports’la beraber kazanacağı yeni kimlikle birlikte yeni bir logoya, mercan tonların öne çıktığı yeni bir renge sahip olmakla beraber koyu tonlar yerine parlak tonların öne çıktığı bir yapıya bürünecek. Yeni kamera açılarının kullanılacağı dönemde izleyiciler maç heyecanına daha yakından tanıklık edebilecek. Benchlerde bulunacak kameralarla beraber oyuncular ve taraftarlar arasındaki mesafe indirgenecek. Havadaki kameralar serbest vuruşlar ve penaltılarda oyuncuların arkasına kadar indirilip gerçek maç deneyiminin son raddesine kadar yaşatılması sağlanacak. Sahaya çıkış tünellerinde film kameraları kullanılarak oyuncuların çıkışı daha filmatik şekilde izleyiciye aktarılacak.

LaLiga Genel Müdürü Oscar Mayo, “Gençlere daha çok ulaşmayı hedefliyoruz” diyerek yapılan değişikliklerin amacını özetledi. Lig yönetimi son 10 senede BBVA ve Santander gibi bankalarla anlaşarak Hazine ile olan mali problemlerin giderilmesinde yol kat ettikten markaya farklı ve dinamik bir kimlik kazandırmanın zamanının geldiğine inanıyor. Buna yönelik yapılan anlaşmayla beraber global anlamda devrimsel nitelikte bir değişime imza atılmak isteniyor.

Bu değişikliklerin yanı sıra LaLiga müzikal anlamda da marka kimliğine uygun bir geçiş hedefliyor. Ayrıca lig, resmi uygulamasına da markaya uygun hale getirerek yenilemeyi hedefliyor.

LaLiga’da fikstür açıklandıLaLiga’da fikstür açıklandı

Gelirde rekor

Yeni anlaşmanın tanıtımı sırasında ayrıca ligin yayın gelirlerindeki artışlar da vurgulandı. 2014-2015 sezonunda 860 milyon Euro olan LaLiga yayın hakları gelirlerinin 2022-2023’den 2026-2027 sezonuna kadar yılda 2 milyar 69 milyon Euro’ya kadar yükseltildiği ve bunun bir rekor olduğu belirtildi. LaLiga, Deloitte raporlarına göre İngiltere’nin (6 milyar 442 milyon Euro) ardından Avrupa futbolunda en çok gelir elden eden ikinci ülke (3 milyar 277 milyon Euro).

Rafa Benitez kulübeye döndüRafa Benitez kulübeye döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.