Larkin’in çabası yetmedi… Efes, Monaco’ya boyun eğdi

EuroLeague'de Anadolu Efes, play-off'a yükselmek için kritik maçta kendi sahasında Monaco'ya 80-78 yenildi. Shane Larkin'in son periyottaki muhteşem oyunu galibiyete yetmedi.

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Euroleague’in 23’üncü haftasında Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Monaco’yu konuk etti. Efes yakaladığı ivmeyi sürdürüp sıralamada yükselmek, Monaco ise ilk sekiz içerisindeki yerini koruyabilmek için parkeye çıktı.

Mücadeleye iki takım da tutuk başladı. İlk sayılarını Darius Thompson’ın elinden bulan Anadolu Efes’e Mike James’in üç sayılık isabetle cevap verdi. Televizyon molasına 12-9 Monaco üstünlüğüyle gidildi. Mola dönüşü 8-0’lık seri yakalayan Efes öne geçti. Periyot sonunda Diallo ve Motiejunas’la etkili olan Fransız temsilcisi farkı eritti. Buna rağmen üstünlüğünü koruyan lacivert-beyazlılar ilk çeyreği 23-22 önde kapattı.

Fenerbahçe'den İtalyan işi... İlk dörde dev adımFenerbahçe’den İtalyan işi… İlk dörde dev adım

İkinci periyot da maç başlangıcına benzer şekilde düşük skorla açıldı. Monaco bir ara skoru 34-27’ye getirmeyi başardı. Ardından Elijah Bryant ve Derek Willis’le üst üste sayılar bulan temsilcimiz öne geçti. Çeyrek sonunda partiye Daniel Oturu’nun da katılmasıyla seriyi 10-0’a getiren Efes soyunma odasına 43-39’luk üstünlükle gitti.

İkinci yarıya Clyburn ve Beaubois’nın isabetleriyle başlayan Erdem Can’ın takımı farkı sekize çıkardı. Ardından reaksiyon gösteren Monaco farkı eritti. Çeyrek sonuna kadar karşılıklı sayılarla skor dengede gitti fakat son anlarda devreye giren Motiejunas ve Okobo önderliğinde 12-0’lık seri yakalayan Fransız ekibi son periyoda 65-60 üstün girdi.

Anadolu Efes'e de yol gözüktü: Yine Maccabi yine gurbetAnadolu Efes’e de yol gözüktü: Yine Maccabi yine gurbet

Son çeyreğe çok etkili başlayan Shane Larkin rakibine erken bir mola aldırdı. Moladan iyi dönen Monaco üst üste isabetler bulup skoru 75-70’e getirdi ve bu sefer Erdem Can mola istedi. Son iki dakikasına 77-70 Monaco üstünlüğüyle girilen mücadelede Willis ve Beaubois’dan üç sayılık isabetler bulan Efes bir anda maça tekrar dahil oldu ve bitime 16 saniye kala farkı bire indirdi. Maçın sonlanmasına dokuz saniye kala faul çizgisine gelen Ellie Okobo’nun elinden iki isabet bulan Fransız ekibi farkı tekrar üçe yükseltti ve Efes mola kullandı. Dönüşte Beaubois üçlük isabeti buldu. Ancak görüntülü incelemede Fransız ismin ayağının çizgide olduğu anlaşıldı, fark bire indi.  Ardından taktik faule maruz kalan Okobo çizgide ikide bir atıp farkı ikiye yükseltti. Molası kalmayan Efes 5 saniye kala topu tam sahadan oyuna soktu. İkili sıkıştırmaya yakalanan Larkin yanındaki Beaubois’ya pas verdi. Bitime bir saniye kala logodan el üstü üç sayılık atış gönderen Fransız oyuncunun şutu çemberi bulmadı ve Efes karşılaşmadan 78-80 yenik ayrıldı.

Bu sonuçla 23’üncü maçında 13’üncü kez yenilen Efes, play-off potasından uzaklaştı. Bu sezonki 13’üncü galibiyetine uzanan Monaco ise ilk sekiz takım arasında kalmaya devam etti.

Anadolu Efes’te Shane Larkin, özellikle son çeyrekte ağırlık koyduğu maçı 14 sayı, 5 asist, 2 top çalmayla bitirdi. Efes’te Rodrigue Beaubois 15 sayı, 3 asist, Elijah Bryant 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Derek Willis ise 13 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Beşiktaş da güvenlik engeline takıldı: Hapoel maçı Slovenya'daBeşiktaş da güvenlik engeline takıldı: Hapoel maçı Slovenya’da

Galip gelen Monaco’da Mike James 16, Ellie Okobo da 15 sayıyla oynarken, Alpha Diallo 11 sayı, 9 ribaund, 3 asistlik performansı dikkat çekti.

Anadolu Efes Euroleague’deki bir sonraki maçında Zalgiris deplasmanına çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.