Las Vegas’ta sıralama turunda Ferrari gaza bastı

Formula 1’in 21’inci ayağı Las Vegas GP öncesi düzenlenen sıralama turlarında pole pozisyonunun sahibi Ferrari'den Charles Leclerc oldu. En iyi ikinci dereceyi yapan Carlos Sainz cezası nedeniyle yarışa 12. sırada başlayacak.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
6,2 kilometrelik Las Vegas Strip Pisti'nde Ferrari pilotları güldü.

ABD’nin Nevada eyaletindeki 6,2 kilometrelik Las Vegas Strip Pisti’nde 50 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turlarında Leclerc, 1:32.726’lık derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. Ferrari’nin diğer pilotu Carlos Sainz ise ikinci sırada yer aldı. Şampiyon Max Verstappen ise sıralama turlarını üçüncü sırada tamamladı.

Birinci antrenman seansında yerinden çıkan rögar kapağının Carlos Sainz’ın aracına temas etmesinden dolayı araç ağır hasar almıştı. Araçta değişiklikler yapmak durumunda kalan Ferrari’ye Sainz için 10 sıra grid cezası geldi. İspanyol pilot sıralama turlarını yarışa 12. sıradan başlayacak.

Bu sezon Katar GP öncesi düzenlenen sprint yarışlarında üçüncü şampiyonluğunu ilan eden Hollandalı pilot, bu hafta sonunda zirveye çıkamadı. Antrenman seanslarında ve sıralama turlarında zirveyi alamayan Verstappen, bu sezon bunu Singapur’da da yaşamış ve yarışı kazanamamıştı. Hollandalı pilot, Sainz’ın cezasından dolayı ikinci sıradan yarışa başlayacak.

Kadın pilotlar adım adım Formula 1'eKadın pilotlar adım adım Formula 1’e

Las Vegas’ta hızlı olmayı beklemeyen McLaren, puan barajına da çok uzak kaldı. Norris ve Piastri, sıralama turlarının ilk seansında elenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. McLaren’in yanı sıra Mercedes’te de Lewis Hamilton’ın sıralama turlarının ikinci seansında elenmesi takımı hayal kırıklığına soktu. Markalar sıralamasında Ferrari’nin 20 puan önünde olan Mercedes, Ferrarilerin performansı sonrası bitime iki yarış kala ikinciliği kaybetme riskine girdi. George Russell, Sainz’ın cezasından dolayı bir basamak yükseldi ve üçüncü sıradan yarışa başlayacak. Lewis Hamilton ise, 10’uncu sıradan start alacak.

Formula 1'de dominasyonun adı: Max VerstappenFormula 1’de dominasyonun adı: Max Verstappen

Formula 1’de Verstappen’in 17, takım arkadaşı Sergio Perez’in iki, Sainz’ın ise bir yarış galibiyeti bulunuyor. Sezonun 6. ayağı Emilia-Romagna Grand Prix’si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.