Şampiyonlar ligi yarışında Lens, Monaco’yu ezdi, geçti

Fransa Ligue 1’de Avrupa Şampiyonlar Ligi potası için verilen mücadele kıyasıya sürüyor. İkincilik savaşını sürdüren ekiplerden Lens konuk ettiği Monaco'yu 3-0 yenerek yarışta büyük avantaj sağladı.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lens'ten ikincilik yolunda kritik 3 puan aldı.

PSG’nin geçtiğimiz hafta Lens’i 3-1 mağlup etmesiyle şampiyonluk yarışı büyük oranda PSG lehine şekillendi. Ancak Lens aldığı mağlubiyetle yalnızca zirve yarışında ilk iki yarışında da yara aldı. Hafta biterken ikinci sırayı Marsilya’ya kaptıran takım, dördüncü sıradaki Monaco’nun da nefesini ensesine hissetmeye başladı.

Karim Benzema 'son bir dans' diyecek mi?Karim Benzema ‘son bir dans’ diyecek mi?

İşte Lens bu hafta o Monaco’yu evinde ağırladı. İlk iki sırayı alan takımların Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı kazandığı Fransa’da bu maç arz ettiği önem açısından adeta haftanın maçı niteliğindeydi. Lens maça 63, Monaco ise 61 puanla başladı.

Ev sahibi ekip mücadeleye öyle bir başlangıç yaptı ki adeta ilk 15 dakikadan rakibine mesaj verdi. 9. dakikada takımını 1-0 öne geçiren Lois Opande, 16’da farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. Topa maç boyunca daha fazla sahip olan ve pas isabet yüzdesinde gözle görülür bir fark yakalayan Lens rakibine şans tanımadı ve 56. dakikada Adrien Thomasson’un golüyle fark 3’e çıktı.

Lens, sahadan 3-0 galip ayrılarak puanını 66’ya yükseltti. Monaco 61 puanda kaldı. Bugün Lyon’la karşılaşacak olan Marsilya’nın 64 puanı bulunuyor.

Ligue 1’de günün diğer sonucu şu şekilde:

Auxerre – Lille 1-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.