Lukas Podolski yeşil sahalara veda etti

Bir dönem Galatasaray ve Antalyaspor formaları da giyen Alman golcü Lukas Podolski, futbol kariyerine nokta koydu.

Spor 11 Ekim 2024
Lukas Podolski futbolu bıraktı.

Galatasaray taraftarları onu “Yanlış zamanda gelen doğru futbolcu” olarak tanımlamıştı. Lukas Podolski futbola veda etti. Alman golcü Türkiye’ye 2015 yazında 2.5 milyon euro karşılığında transfer oldu. Galatasaray onu Arsenal’dan transfer etti. Cimbom’da iki sezon geçiren Poldi 2017 yazında Vissel Kobe ile Japonya macerasına atılırken Ocak 2020’de Antalyaspor formasıyla Türkiye’ye döndü. Temmuz 2021’de ise Gornik Zabrze’ye transfer oldu. Burada oynadıktan sonra yeşil sahalara veda etti.

39 yaşındaki oyuncu Galatasaray’a transfer olmadan önce  Bayern Mühih, Arsenal, Inter gibi takımlarda top koşturmuştu. Alman futbolcu, Köln ile Gornik Zabrze arasında oynanan özel maçta kariyerini noktaladı. Futbola başladığı Köln’de son kez formasını sırtına geçiren Podolski, maçın ardından duygusal anlar yaşadı. Yaklaşık 50 bin taraftar karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Poldi, “Sokaklardan gelen bir çocuktum. Her zaman dürüst olmak istedim. Siz olmadan, taraftarlar olmadan Futbol bir hiçtir. Ben sizin için her zaman bir çocuk oldum” dedi.

Poldi, biri 2014 Dünya Kupası olmak üzere kariyeri boyunca 12 kupa kazanmıştı. Almanya Milli Takım formasını 130 kez giyen Podolski 49 gol kaydetmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.