Lyon’da kötü gidişat sürüyor, Farioli ve Nice liderliği bırakmıyor

Fransa Ligue 1'de 11. hafta heyecanı devam ederken ligde kötü bir sezon geçiren Olimpik Lyon sahasında ağırladığı Metz’le 1-1 berabere kaldı. Farioli’nin çalıştırdığı Nice, Bertuğ’lu Rennes’i 2-0 geçerek liderliğini korudu.

Spor 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Lyon'dan bir puan kaybı daha.

Fransa Ligue 1’de 11. hafta heyecanı devam etti. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede Lyon sahasında Metz’i ağırladı. Groupama Stadyumu’nda oynanan maçta ilk devre golsüz bitti. Deplasman ekibi Metz, 77. dakikada Abille Jallow ile öne geçti. Lyon’un bu gole cevabı 84. dakikada Skelly Alvero ile geldi. Mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sezon ligde galibiyeti bulunmayan ve son sırada yer alan Lyon, puanını 4 yükseltti. Galibiyet hasreti 6 maça çıkan Metz, 10 puanla 16. sırada kaldı.

Lyon'dan tarafsız saha isteğiLyon’dan tarafsız saha isteği

Farioli’nin Nice’i zirveyi korudu

Fransa Ligue 1’in 11. haftasında Nice sahasında ağırladığı Rennes’i 2-0 mağlup etmeyi başardı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Jeremy Boga ve 87. dakikada kendi kalesine attığı golle Steve Mandanda kaydetti.

Nice’te eski Başakşehirli ve Yeni Malatyasporlu Youssouf Ndayishimiye 75. dakikada, Rennes futbolcusu Warmed Omori 85. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar. Milli futbolcu Bertuğ Yıldırım 78. dakikada oyuna girdi.

Francesco Farioli’nin takımı Nice, 11. haftayı da galibiyetle kapatarak, yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Ligde namağlup devam eden Farioli ayrıca Ligue 1 devlerini tek tek mağlup etti; PSG, Marsilya, Monaco ve şimdi de Rennes.

Bertuğ siftahı Avrupa Ligi’nde yaptı, Rennes kazandıBertuğ siftahı Avrupa Ligi’nde yaptı, Rennes kazandı

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Toulouse-Le Havre 1-2

Nantes-Reims 0-1

Strasbourg-Clermont 0-0

Monaco-Brest 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.