Madrid derbisinde Atletico puanı son saniyede kurtardı

La Liga'da lider Real Madrid başkent derbisinde Atletico Madrid'i ağırladı. Maçı uzun süre önde götüren Real, son saniyede Llorente'nin golüne engel olamayınca karşılaşmadan bir puanla ayrılmaya razı oldu.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Marcos Llorente son saniyede attığı golle derbide takımına beraberliği getirdi.

La Liga’nın 23’üncü haftası başkent derbisine sahne oldu. Real Madrid Santiago Bernabeu’da oynanan maça Girona’nın puan kaybettiği haftada 16 maçlık yenilmezlik serisini sürdürüp liderliğini pekiştirmek için çıktı. Atletico ise ligin ilk yarısındaki karşılaşmada 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başardığı rakibine karşı üç maçtır üst üste aldığı galibiyetlere bir yenisini daha eklemek için sahadaydı.

Brahim Diaz formunun zirvesinde

Arda Güler’in yedek soyunduğu mücadeleye Real Madrid topa hakim olarak başladı. İlk 20 dakikası golsüz geçen karşılaşmada Real’in formda oyuncusu Brahim Diaz sahne aldı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasındaki Bellingham’a gönderilen topa Atletico savunması müdahalede bulundu. Tekrar sağa açılan topta Vasquez’in bekletmeden yaptığı orta sonrası kale sahası içinde karambol yaşandı. Bu kargaşada topa hakim olmayı başaran Brahim Diaz altı pas içinde çok müsait pozisyonda şutunu çekti ve fileleri bulan topla 20’nci dakikada eflatun-beyazlılar 1-0 öne geçti.

Üstünlük sayısını bulduktan sonra topu rakibine bırakan Real savunmaya yerleşti. Bu süreçte topla oynama oranını oldukça artıran Atletico pozisyona girmek için 16 dakika beklemek zorunda kaldı. 36’ncı dakikada sağdan yapılan ortaya penaltı noktasında kafa vuruşu yapan Saul gole yaklaştı fakat top yandan auta gitti. Devrenin kalanında başka pozisyon olmayınca soyunma odasına 1-0’lık Real Madrid üstünlüğüyle gidildi.

Serie A'da ipler Inter'in elindeSerie A’da ipler Inter’in elinde

Atletico VAR’dan döndü

İkinci yarıya Diego Simeone oyuncu değişikliğiyle başladı. Riquelme kenara gelirken yerine Molina dahil oldu. 48’inci dakikada Griezmann’ın kullandığı köşe vuruşunda Savic çok iyi yükselip kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu. Real Madrid cephesindeki yoğun itirazları yatıştırmaya çalışan hakeme VAR’dan uyarı geldi. Saul’ün Real kalecisi Lunin’i engellediği gerekçesiyle Atleti’nin golü geçerlilik kazanmadı. 53’te rakip ceza sahasında yerde kalan Vasquez penaltı bekledi, fakat hakem oyunu devam ettirdi. 60’ıncı dakikada bu sefer Bellingham rakip 18’inde Savic’le girdiği mücadelede faul bekledi fakat hakem yine penaltı kararı vermeyip oyunu sürdürdü.

Llorente böyle istedi

70’te Brahim Diaz çok klas iki çalımın ardından plaseyle uzak köşeyi düşündü fakat top direğin yanından dışarı çıktı. 78’de Mendy’nin hatasında gol fırsatı yakalayan Griezmann kaleci Lunin’i geçmeyi başaramadı. Maçta normal sürenin sonuna kadar iki takım da pozisyona giremedi. Oynanmayan süre olarak en az dört dakika eklenen mücadelenin 90+3’üncü dakikasında Savic ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Hollandalı yıldız Memphis’in kafayla aşırdığı topa yine kafasıyla vuran Marcos Llorente sol üst köşeden fileleri buldu ve skora son saniyede eşitliği getirdi.

Kalan kısa sürede başka pozisyon olmayınca Madrid derbisi son anda gelen golle 1-1 berabere bitti. İki as stoperi Militao ve Rüdiger’in yanı sıra Vinicius Jr.’dan da sakatlık sebebiyle yoksun çıktığı maçı kazanma noktasına gelen ama son saniyede galibiyeti elinden kaçıran Real Madrid 58 puanla liderliğini sürdürdü. Atletico ise 48 puanla dördüncü sırada kalıp şampiyonluk umutlarının tamamen yok olmasının önüne geçti. Mücadelede Arda Güler süre almadı. Real Madrid gelecek hafta iki puan geriden kendisini takip eden Girona ile karşılaşacak.

La Liga’da günün diğer sonuçları.

Villareal – Cadiz, 0-0

Osasuna – Celta Vigo, 0-3

Real Betis – Getafe, 1-1

Zirvede hataların maçı, kazanan ArsenalZirvede hataların maçı, kazanan Arsenal

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.