Malumun ilanı: Mbappe ayrılığı açıkladı

PSG'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı. Mbappe'nin bu yaz serbest oyuncu olarak Real Madrid'e transfer olması bekleniyor.

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mbappe, ayrılığı resmen açıkladı.

Bir süredir Avrupa futbolunun gündeminde olan, pek çok habercinin dosyasını yaptığı Kylian Mbappe konusunda nokta bizzat yıldız oyuncu tarafından kondu. Fransız süper yıldız, kişisel sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoyla PSG’ye veda etti. Kylian Mbappe’nin şubat ayında, sezon sonunda takımıyla kontrat yenilemeyeceğine dair haberler iyiden iyiye ayyuka çıkmıştı. Bu sezon sonunda serbest kalacak oyuncunun İspanyol devi Real Madrid’e imza atmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta tarafların iki sene önce de bir araya geldikleri ancak anlaşamadıkları bir gerçekti.

Ancak bu kez Mbappe takımıyla sözleşme uzatmadı ve Fransız kulübüne veda etti. Oyuncu, bugün yayınlanan forma tanıtım videolarında yer almamıştı. İspanyol antrenör Luis Enrique bu sezon onu bazı maçlarda erken oyundan çıkarıyordu ve bu kararının sebebi sorulduğunda “Onsuz oynamaya alışmalıyız” cevabını veriyordu. Mbappe yaptığı ayrılık açıklamasında “PSG’deki maceram sona eriyor. Bütün takım arkadaşlarıma, teknik direktörlerime, kulüpteki çalışanlara çok teşekkür etmek istiyorum. Çok zor, bu kadar zor olacağını hiç düşünmezdim. Fransa’dan ayrılmak da çok zor ama yeni bir maceraya ihtiyacım vardı. Bundan sonra da PSG’yi yakından takip etmeye devam edeceğim çünkü bu kulübü seviyorum. Teşekkür ederim, her zaman kalbimde olacaksınız” dedi.

Kariyerine AS Bondy’de başlayan ardından Clarief’e geçen son olarak Monaco’ya transfer olan Mbappe burada profesyonel olmuş ve dünya futbol piyasasına kendini göstermişti. 2018 yazında 180 milyon euro gibi bir bedelle PSG’ye transfer oldu. Burada altı Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı. 2018’de Dünya Kupası kazanan milli takımın parçalarından biri olan Mbappe’nin 25 yaşında olmasına karşın heybesinde bir UEFA Uluslar Ligi, üç Fransa Kupası, iki Fransa Lig Kupası, üç Fransa Süper Kupası, 10 gol krallığı, üç kez de Fransa’da yılın futbolcusu ödülleri yer alıyor.

Mbappe’nin en büyük hayal kırıklığı altı yılını verdiği kulübünde bir türlü Şampiyonlar Ligi kupasını kazanamamak oldu. Bu sezon da turnuvaya yarı finalde veda eden ekip 2020’de finale kadar ulaşmayı başarmıştı.  Bappe, PSG kariyerinde şu ana kadar 306 maça çıktı, 255 gol atıp 108 asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.