Mamardashvili yıldızlaştı, Gürcistan ve Çekya berabere kaldı

Avrupa Şampiyonası F Grubu'nda Gürcü kaleci Giorgi Mamardashvili'nin yıldızlaştığı maçta Gürcistan ve Çekya 1-1 berabere kaldı. Gürcistan'ın golü Mikautadze'yle penaltıdan gelirken Çeklerin golünü Patrick Schick attı.

Spor 22 Haziran 2024
Gürcü kalecinin yıldızlaştığı mücadele taraflar birer puanı paylaştılar.

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu’nda ikinci maçların perdesi Gürcistan-Çekya maçıyla başladı. Gürcüler, turnuvaya A Milli Takım’a 3-1 yenilerek başlamıştı. Çekya da favorilerden Portekiz’e boyun eğmişti. İki takım da turnuvadaki ilk puanı için sahaya çıktı.

Karşılaşma çok çekişmeli başladı. Çekya net pozisyonlar yakaladı. Hlozek’in yakından şutunda kaleci Mamardashvili başarılı oldu. Dönen topta Krejci yarım vole denedi ancak Gürcü kaleci yine başarılı oldu. Devam eden atakta köşe vuruşu kullanan Çekler bu kez de Patrick Schick’in kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak Mamardashvili bu topu da yumrukladı.

Çekler 23. dakikada etkili geldi. Hlozek tıpkı ilk dakikalarda olduğu gibi yakın mesafede kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mamardashvili açıyı iyi kapatıp ilk şutu kurtardı. Hlozek dönen topa tekrar vurdu, ağlara gönderdi ancak VAR incelemesiyle kafa vuruşu sonrası topun eline değdi tespit edildi ve gol geçerlilik kazanmadı. Kvaratskelia 45. dakikada sağ kenardan serbest vuruş kullandı. Top bir anda Kashia’nın önünde kaldı. Vuruşu Stanek kurtardı. Ancak öncesinde Çekya savunmasında Hranac’ın elle oynadığı gerekçesiyle bir VAR incelemesi yapıldı. Hakem Daniel Siebert pozisyonu izlemek üzere ekrana çağrıldı, Alman hakem beyaz noktayı gösterdi. Mikautadze topu sağ köşeye yolladı ve turnuvadaki ikinci golünü kaydetti.

Çekya, golün ardından yüklendi, Schick net pozisyonda yine Mamardashvili’yi geçemedi. Çekler 13 şut atıp sekizinde kaleyi bulduğu ve rakibine üç şut imkanı verdiği devreyi 1-0 geride kapadı.

İkinci yarıya Çekler anlaşılır şekilde daha önde basarak ve top ayaklarındayken rakip yarı alanda baskı kurmaya çalışarak başladı. Bu durum Gürcülere kontratak fırsatı yarattı. 57’de Kvara topu taşıdı, soldan gelen Mekbaishvili’ye aktardı. Onun şutu az farkla dışarı gitti. Çekya iki dakika sonra korner kazandı. Coufal ortaladı. İkinci yarıda oyuna dahil olan Lingr kafayı vurdu, direkten dönen topu Schick tamamladı ve maçta durum 1-1’e geldi.

62’de bir duran top imkanı daha yakaladı Çekler. Coufal ortaladı, Krejci’nin kafa vuruşu auta gitti. 66’da Jurasek ceza alanı dışından denedi ancak yine Mamardashvili’ye takıldı. 68’de Schick sakatlanarak kenara geldi ve yerine Mojmir Chytil dahil oldu. 78. dakikada gelişen Çekya atağında Lingr ceza alanı önünden şutunu attı, Mamardashvili yine kurtardı. 90+5. dakikada Gürcüler üçe bir kontratağa kalktı. Kariyerinde üç sezon Türkiye’de de oynayan Saba Lobjanidze karşı karşıya pozisyonda topu auta nişanladı. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Böylece iki takım da şampiyonada hanelerine ilk puanlarını yazdırdılar.

Gürcistan turnuvadaki son maçında 26 Haziran Çarşamba saat 22.00’de Portekiz’le karşılaşacak. Çekya ise aynı gün ve saatte Türkiye ile mücadele edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.