Manisa Büyükşehir Belediye kazandı, gözünü Porto’ya dikti

FIBA Erkekler Avrupa Kupası elemelerinde Manisa Büyükşehir Belediyespor, Nevezis'i 98-88 mağlup etti. Manisa ekibi eleme grubu son maçında 19.00'da Porto ile karşılaşacak.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Maça kötü başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Nevezis'i devirmeyi başardı.

Manisa’da düzenlenen Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası Elemeleri’nde B Grubu maçında Manisa Büyükşehir Belediyespor, Litvanya temsilcisi Nevezis’le karşılaştı. Maça hızlı başlayan Nevezis 3. dakikada 9-0’lık seri yakaladı. Litvanya ekibi Waterman, Okouo ve Marcinkevicius’un etkili oyunuyla ilk periyodu 20-12 önde tamamladı.

EuroLeague'de sezon açılıyor! Anadolu Efes zorlu deplasmana çıkıyorEuroLeague’de sezon açılıyor! Anadolu Efes zorlu deplasmana çıkıyor

İkinci periyodun başında Litvanya temsilcisi McNeil ve Galloway sayılarıyla farkı 16 sayıya çıkardı: 28-12. Rakibine boyalı alanda Dorukhan Engindeniz ve Anderson’un sayıları, 3 sayı çizgisinin gerisinden de Roberson’un atışlarıyla karşılık veren Manisa Büyükşehir Belediyespor, farkı 3 sayıya kadar indirerek soyunma odasına 45-42 geride gitti.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, 3. periyoda hızlı başladı. Periyodun henüz başında beraberliği yakalayan (47-47) yeşil-beyazlılar, 23. dakikada Terry’nin sayısıyla müsabakada ilk kez öne geçti: 47-49. Bu dakikadan sonra etkili oyununu sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, Russell ve Luther’in sayılarıyla farkı açarak periyodu 75-70 üstün tamamladı.

Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!

Son çeyreğe de etkili başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Roberson ve Russell’ın etkili oyunuyla son 5 dakikasına 89-78 önde girdiği müsabakadan 98-88 galip ayrıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor, eleme grubu son maçında bugün 19.00’da Porto ile karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.