Maradona’ya bakan sağlıkçılar yandı! 25 yıl…

Diego Armando Maradona’nın ölümünde ihmalleri olduğu şüphesi bulunan 8 sağlık çalışanı Arjantin’de hakim karşısına çıkacak. Sağlık çalışanlarının daha az ceza almak için yaptıkları itiraz reddedildi. Sanıklara 8 ila 25 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Maradona'nın ölümünde ihmalkarlık iddiasıyla suçlanan 8 sağlıkçı mahkemeye çıkacak!

Futbol efsanesi Diego Armando Maradona 25 Kasım 2020 tarihinde 60 yaşındayken kalp krizinden hayatını kaybetti. Maradona’nın ölümünde “taksirle ölüme neden olmak” ile suçlanan sekiz sağlıkçı mahkemeye çıkarılacak.

Maradona, ölümünden birkaç gün önce beyin ameliyatı olmuştu. Ameliyattan birkaç gün sonra kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Maradona’nın kızları, babalarının ölümünde sağlıkçıların ihmali olduğunu öne sürerek dava açtı. Davada suçlanan kişiler beyin cerrahı Leopoldo Luque ve psikiyatrist Agustina Cosachov, Maradona’nın tıbbi ekibindeki psikolog Carlos Díaz, doktorlar Nancy Forlini ve Pedro Di Spagna, hemşirelik koordinatörü Mariano Perroni ve hemşireler Ricardo Almirón ve Dahiana Madrid.

Diego Armando Maradona ve kızı Dalma Maradona

Arjantin televizyon kanallarından TN’nin haberine göre San Isidora kasabasındaki mahkeme, savunma tarafının daha düşük ceza alma yönündeki itirazını reddetti. Dolayısıyla mahkeme, savcıların Maradona’nın tedavi sürecinde, söz konusu şahısların “pervasız ve ilgisiz çalıştığı” iddianamesini onayladı. Sanıklar şayet suçlu bulunurlarsa 8 ila 25 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilirler.

Maradona’nın ölümü sevenlerini yasa boğmuş, tarihin en iyi futbolcusu olduğunu düşünen hayranlarını fazlasıyla üzmüştü. Arjantin Milli Takımıyla 1986 Dünya Kupası zaferi yaşayan Diego, Napoli’nin makus talihini tersine çevirerek onları İtalya’nın zirvesine taşımıştı. Başarıları ve futbol dünyasına etkisi kelimelere sığmayacak Maradona’nın ölümündeki ihmallerle ilgili davanın akıbeti önümüzdeki süreçte belli olacak.

Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.