Atalanta, Roma’yı yaktı!

Şampiyonlar Ligi biletini kapmak için büyük bir yarışta olan Roma, deplasmanda Atalanta'ya 3-1 yenilerek 5. sıraya düştü. 52 puana yükselen Atalanta ise öndeki grupla mesafeyi biraz daha kapattı.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Roma kritik haftada Atalanta deplasmanından çıkamadı.

Serie A’da hafta sonu heyecanında Inter ve Milan maçlarını kazandı. Bu iki takım Juventus’un 15 puan silme cezasının kaldırılmasının ardından Şampiyonlar Ligi potasının dışına düştü. Bu hafta maçlarını galip tamamlayan Milano ekipleri önlerindeki Roma’nın ensesine dayandılar. Hatta Milan puanını 56’ya yükseltti ve başkent ekibiyle durumu eşitledi.

Newcastle United, Tottenham'a yarım düzine gol attıNewcastle United, Tottenham’a yarım düzine gol attı

İşte Roma, üzerinde baskı yaratan bu manzara eşliğinde çıktı maça. Mourinho’nun öğrencileri kazanmaları halinde önlerindeki Juventus’la puanları eşitleyeceklerdi. Roma, ilk yarıdan istediğini alamadı ve devre ev sahibi Atalanta’nın 1-0 üstünlüğüyle geçildi. Gol, 39’da Mario Pasalic’ten geldi.

Topa daha fazla sahip olan ve rakip kaleyi daha fazla yoklayan ekip Roma’ydı. Fakat bir türlü aradıkları golü bulamadılar. 74’te Atalanta Rafael Toloi ile farkı 2’ye çıkardı. Lorenzo Pellegrini, 83’te durumu 2-1’e getirdi ve takımını umutlandırdı. Ancak bu umut ışığı uzun süre yanmadı. 84’te Teun Koopmeiners, kaleci Rui Patricio’nun inanılmaz hatası sonrası skoru 3-1 yaptı ve maç böyle sonuçlandı.

Maç boyunca 14 şut denemesinden yalnızca birinde kaleyi bulabilen ve onda da golle buluşan Roma, 56 puanda kaldı, averajla 5. sıraya düştü. Atalanta ise puanını 52’ye yükseltti ve ilk 4 yarışına uzaktan dahil oldu.

Napoli 90+3'te atıyor, Juventus fırsatı kaçırıyorNapoli 90+3’te atıyor, Juventus fırsatı kaçırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.